Afghaanse vluchtelingen in de kazerne in Harskamp.
Volledig scherm
PREMIUM
Afghaanse vluchtelingen in de kazerne in Harskamp. © Raphael Drent

Christelijk Harskamp blikt in kerk terug op rellen: ‘Heb de vreemdeling lief als jezelf’

Het christelijke deel van Harskamp bezon zich zondag op de afgelopen week. In de kerk klonk heel iets anders dan op de straat dinsdagavond. ,,Heb de vreemdeling lief als jezelf.’’ 

7 reacties

 • R Barlaeus

  1 jaar geleden
  Goed dat predikanten de kerkgangers voorhouden hoe men met vluchtelingen om zou moeten gaan. Veelal is het angst voor het onbekende en angst voor het islamitische geloof. Dat laatste is niet geheel onterecht misschien.
 • Reinder Bosch

  1 jaar geleden
  Als iedereen de 10 geboden van het christelijk en islamitisch geloof zou hanteren, dan hadden we geen enkele discussie, geen oorlog en geen vluchtelingen in de wereld. Maar de historie laat zien, dat juist het geloof wordt misbruikt om de meest vreselijke misdaden te begaan. De katholieke kerk is compleet door de mand gevallen met hoge misbruikcijfers van kinderen en moord in Canada. Geloven doe je thuis en in de kerk of moskee en bij voorkeur niet in het openbare leven.
 • Jan Willemsen

  1 jaar geleden
  Hopelijk lezen de bijbel dan weten die refos hoe fout ze waren
 • Gerard Lus

  1 jaar geleden
  Moet je wel lid zijn van hun kerk of worden .anders hebben ze ook geen interresse
 • Peter van den Noort

  1 jaar geleden
  Het is toch wel opvallend dat vele christelijke gemeentes zo een afkeer hebben van andersdenkenden en vluchtelingen, lees Staphorst, Urk en een groot deel van de biblebelt terwijl de bijbel toch aangeeft dat je
 1. SV Urk knokt zich naar zege op emotionele middag, DVS blameert zich en HHC en Staphorst pakken drie punten
  Liveblog

  SV Urk knokt zich naar zege op emotionele middag, DVS blameert zich en HHC en Staphorst pakken drie punten

  Op een emotioneel zeer beladen middag heeft SV Urk voor de zoveelste keer dit jaar laten zien dat het mentaal uitstekend in elkaar zit. De ploeg van Gert-Jan Karsten, die van de week zijn zoon verloor, knokte zich op de valreep naar een belangrijke zege op Hoek. Ook HHC Hardenberg en Staphorst trokken de drie fijne punten over de streep, terwijl DVS’33 teleurstellend voor de dag kwam en twee punten liet liggen tegen de hekkensluiter. Dat en nog veel meer kwam er vanmiddag voorbij in het liveblog.