Dit is de enige buitenautomaat in Ermelo waar geld kan worden gepind. Volgens pinners heeft deze pinautomaat van Geldmaat regelmatig kuren.
Volledig scherm
PREMIUM
Dit is de enige buitenautomaat in Ermelo waar geld kan worden gepind. Volgens pinners heeft deze pinautomaat van Geldmaat regelmatig kuren. © Bram van de Biezen

Contant geld pinnen in Ermelo? Een drama, zeggen inwoners: 'Altijd maar de vraag of automaten het doen’

Het is een groot drama met de pinautomaten in Ermelo. Dat stellen inwoners. Zij hekelen het feit dat het maar op drie plekken in het Veluwse dorp mogelijk is om briefgeld op te nemen. Slechts één apparaat staat in de buitenlucht en is 24 uur per dag bereikbaar. Volgens Ermeloërs werken de automaten ook nog eens niet altijd. Dat terwijl er in het dorp genoeg mensen zijn die het liefst contant betalen. Hoe kan dit?

1 reactie

 • Piet Hein

  2 maanden geleden
  Dit is by design het cash geld ontmoedigen zodat mensen eerder genoegen nemen met een digitale munt.
 1. Huis dat Monique kocht van de koning ‘bestaat niet meer’ door pennenstreek ambtenaar: ‘Sorry’
  PREMIUM
  20

  Huis dat Monique kocht van de koning ‘bestaat niet meer’ door pennen­streek ambtenaar: ‘Sorry’

  Doordat een ambtenaar een lijntje verkeerd trok, ‘bestond’ het huis dat Monique Nijhof van de koning kocht ineens niet meer. Er was een foutje gemaakt in het bestemmingsplan, ontdekte ze. Tot haar frustratie heeft de gemeente Epe dat foutje – met grote gevolgen – twee jaar later nog steeds niet rechtgezet. Slapeloze nachten heeft ze ervan gehad. „We zitten in een kafkaiaanse rollercoaster.”

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe