Fietsers op de provinciale weg N224 ten oosten van Ede.
Volledig scherm
PREMIUM
Fietsers op de provinciale weg N224 ten oosten van Ede. © Herman Stöver

Cor vloog meters door de lucht na botsing met Veluws zwijn: ‘Bescherm de fietsers tegen wild!’

 Niet alleen automobilisten maar ook fietsers zijn geregeld betrokken bij wildaanrijdingen op de Veluwe. Zo klapte Cor van Kessel aan de zuidkant van het natuurgebied op het asfalt.  Versuft zag hij nog net een zwijn knorrend het bos in rennen. 

6 reacties

 • Marianne Rakhorst

  1 maand geleden
  Het gaat niet altijd over hardrijdende fietsers of automobilisten... Bij mijn partner kwam er plotseling een zwijn uit de bosjes en viel zijn fietsmaatje aan. Ze reden ongeveer 25 km per uur. Het was tegen half elf. Beide fietsers zijn aangevallen. Een tegemoetkomende fietser die door het tumult stopte en keek wat er gebeurde werd vervolgens aangevallen. Deze meneer stond stil. Ook in Harskamp en Lunteren zijn wandelaars in de dorpen zelfs een zwijn tegen gekomen waarbij de hond werd aangevallen
 • Arthur Hienen

  1 maand geleden
  Wielrenners moeten net als andere verkeersdeelnemers rekening houden met plotseling opduiken van dieren. Racen kan niet op de fietspaden en op de weg is het ook niet veilig. Gaan we de dieren dan maar wegjagen omdat de wielrenners hun eigen rondetijden moeten halen?? NEE... geniet van het fietsen in Nederland maar hou er rekening mee dat je niet aan het koersen bent!! Ik rij ook graag lekker door met de auto maar racen kan alleen op een circuit. Daarbuiten moet ik rekening houden met de ander
 • L. Dam

  1 maand geleden
  Zeker naar wat er gebeurd is. Los daarvan is het in de eerste plaats de bestuurder zelf die verantwoording draagt over zijn rijstijl. Wielrenners racen vaak met hoge snelheden en dieren horen de fiets niet tijdig. Mensen zouden zelf kunnen anticiperen en snelheden aanpassen waar iets onoverzichtelijk is. Ook ben ik het met van Prooije eens om rasters of tunnels/oversteekplaatsen te bouwen, daarbij wordt de veiligheid van dier en mens structureel verbeterd. Veilig Verkeer NL, idee?
 • Bianca Zieleman

  1 maand geleden
  Lijkt mij dat wij in hún gebied zijn, hoor. Ik rijd met mijn auto doordeweeks 's nachts op een weg waar veel wild, vooral zwijnen, op- en langs de weg scharrelt of plotseling oversteekt. Ik pas mijn snelheid aan en kan op deze manier aanrijdingen voorkomen, waar tot nu toe altijd nog goed is gegaan. De gemeente zou duidelijke waarschuwingsborden neer moeten zetten en dus de snelheid aanpassen of ergens anders keihard gaan fietsen. Maar geef niet de dieren de schuld, het is hun territorium.
 • Marianne Rakhorst

  1 maand geleden
  Afgelopen zaterdag heeft mijn man kennis gemaakt met een wild zwijn op dezelfde weg. Waarschijnlijk kan het wild makkelijk op de weg komen. Omdat dit een n-weg is, van Ede naar Apeldoorn lijkt het me voor mens en dier niet veilig om daar te rijden. Afgelopen zaterdag zijn er twee mensen afgevoerd in de ambulance en drie fietsen total löss. En in dit geval is het dus duidelijk geen leefgebied voor wild alleen. Dus voordat je reageert....lees eerst goed het artikel.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

 1. Israël zet aanvallen Gaza voort in nacht vol beschietingen
  Play

  Israël zet aanvallen Gaza voort in nacht vol beschietin­gen

 2. Auto schept fietsster in Apeldoorn, traumaheli opgeroepen
  Play

  Auto schept fietsster in Apeldoorn, traumaheli opgeroepen

Veluwe