Koen van Elten wil tijdens de coronacrisis graag iets doen voor anderen. Hij heeft zich aangemeld als contactpersoon voor zijn buurtje, de Leemkuul.
Volledig scherm
PREMIUM
Koen van Elten wil tijdens de coronacrisis graag iets doen voor anderen. Hij heeft zich aangemeld als contactpersoon voor zijn buurtje, de Leemkuul. © Ruben Schipper Fotografie

Corona blijkt vliegwiel voor ‘buurtjesproject’ in Ermelo-West

Wat een vijfjarenplan zou worden is door de coronacrisis in een enorme stroomversnelling geraakt: het opzetten van ‘minibuurtjes’ in Ermelo-West door de wijkvereniging. Met als doel de saamhorigheid en ‘noaberschap’ te versterken. Meer dan dertig hebben zich al aangemeld. ,,De aanleiding is vervelend, maar het resultaat is geweldig’’, zegt voorzitter Ad de Kort.

  1. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
    Update

    1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

    Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe