Koen van Elten wil tijdens de coronacrisis graag iets doen voor anderen. Hij heeft zich aangemeld als contactpersoon voor zijn buurtje, de Leemkuul.
Volledig scherm
PREMIUM
Koen van Elten wil tijdens de coronacrisis graag iets doen voor anderen. Hij heeft zich aangemeld als contactpersoon voor zijn buurtje, de Leemkuul. © Ruben Schipper Fotografie

Corona blijkt vliegwiel voor ‘buurtjesproject’ in Ermelo-West

Wat een vijfjarenplan zou worden is door de coronacrisis in een enorme stroomversnelling geraakt: het opzetten van ‘minibuurtjes’ in Ermelo-West door de wijkvereniging. Met als doel de saamhorigheid en ‘noaberschap’ te versterken. Meer dan dertig hebben zich al aangemeld. ,,De aanleiding is vervelend, maar het resultaat is geweldig’’, zegt voorzitter Ad de Kort.

‘Ermelo-West moet een ziel krijgen’. Onder dit motto begon de wijkvereniging precies een jaar geleden aan een ambitieus project om de leefbaarheid in de 6600 inwoners tellende wijk op te krikken. Niet omdat het niet fijn wonen is, maar een dooie boel is het er soms wel, aldus de wijkvereniging. Meest in het oog springend deel van het plan was het opzetten van buurtjes, niet veel groter dan een paar straten. 

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe