Voor iedere 'poetser' zijn er voldoende schoonmaakmiddelen beschikbaar.
Volledig scherm
Voor iedere 'poetser' zijn er voldoende schoonmaakmiddelen beschikbaar. © Eigen foto

‘Coronacorvee’ voor bewoners Harderwijks wooncomplex

In een poging om corona buiten de deur te houden, gaan de bewoners van wooncomplex Sprengpark in Harderwijk vanaf nu een dagelijks ‘hygiënisch corvee’ doen. 

Het gebouw wordt al met grote regelmaat gepoetst door een schoonmaakbedrijf, maar dat vindt de vereniging van eigenaren toch niet voldoende.  Op elke verdieping wordt nu één bewoner verantwoordelijk gemaakt voor het meerdere keren per dag schoonmaken van deurklinken en liftknoppen. 

Protocol

De binnenkant van de lift en de bergingen, het deurbellenplateau en brievenbussen worden door bestuur en de technische commissie gedaan. In de hal wordt voor bezoekers een handpomp met desinfectiegel neergezet en ook voor het toelaten van dat bezoek geldt er een protocol. 

Dat luidt: laat bezoekers en/of bezorgers aanbellen, doe de deur per intercom open en laat leveringen in de hal plaatsen. 

  1. LIVE | Corona in de regio: Emotioneel weerzien bij zwaar getroffen verpleeghuis in Hasselt, 24 nieuwe patiënten op intensive care

    LIVE | Corona in de regio: Emotioneel weerzien bij zwaar getroffen verpleeg­huis in Hasselt, 24 nieuwe patiënten op intensive care

    Sportclubs en grote culturele instellingen hebben het zwaar nu ze vanwege de coronamaatregelen de deuren dicht houden. Financiële problemen liggen op de loer. Ondanks het mooie weer blijven veel mensen thuis, hoewel er op sommige plekken toch ingegrepen moet worden om drukte te voorkomen. In dit liveblog houden we je op de hoogte van het regionale nieuws over het coronavirus.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe