Gemeentebelangen-fractievoorzitter Jan van Limburg (r) kondigde aan uit de coalitie te stappen als Nieuwe Lijn bestuurlijk niet snel orde op zaken stelt in de impasse na het opstappen van wethouder Michiel Wiersinga (l) en daarvoor Robert Scholten (m). Nu breekt Nieuwe Lijn echter zelf met de coalitie.
Volledig scherm
PREMIUM
Gemeentebelangen-fractievoorzitter Jan van Limburg (r) kondigde aan uit de coalitie te stappen als Nieuwe Lijn bestuurlijk niet snel orde op zaken stelt in de impasse na het opstappen van wethouder Michiel Wiersinga (l) en daarvoor Robert Scholten (m). Nu breekt Nieuwe Lijn echter zelf met de coalitie. © Archief

Crisis in Eper politiek naar climax: grootste partij ‘niet meer welkom’ in coalitie

De crisis in de Eper politiek heeft een climax bereikt. De grootste fractie in de gemeenteraad, Nieuwe Lijn, is uit de coalitie gestapt. De partij, die een halve eeuw vrijwel onafgebroken ‘regeerde’ in Epe, is in opspraak sinds eerst haar wethouder Robert Scholten opstapte en daarna ook diens opvolger Michiel Wiersinga, met anderhalf ton wachtgeld in het vooruitzicht.

5 reacties

 • Coos Paulusma

  1 maand geleden
  Het is te hopen dat Nieuwe Lijn consequenter is dan de coalitiepartners - die ijlings hun eisen introkken - en na de verkiezingen van volgend jaar ook geen deel wil uitmaken van een coalitie. Dan zijn we na vele decennia eindelijk verlost van dè lokale partij voor Vaassen die er hier in Epe al jaren een puinhoop van maakt en die met z’n ex-wethouders een reuze kostenpost vormt.
 • Gemeente Epe Communicatie

  1 maand geleden
  De raadsvergadering is voor eenieder die de vergadering wil 'bijwonen', te volgen via https://epe.raadsinformatie.nl/live. De nog geldende coronamaatregelen geven ons geen andere keuze.
 • M J Van Huffelen

  1 maand geleden
  We kunnen beter de politiek buiten de deur zetten i.p.v. de journalisten want nu horen/ lezen we nog wat,wat er zich allemaal in de raadzaal afspeelt. Het is niet te geloven hoe wij worden genegeerd. Ze zitten er toch voor ons en wat hebben ze te verbergen
 • L.G. Slagman

  1 maand geleden
  Tot zover de openbaarheid van bestuur in Epe.
 • HAROLD Makaske

  1 maand geleden
  Het is toch werkelijk verbijsterend en schandalig hoe de gemeente Epe met de pers omgaat.
 1. Elspeter reed met zware auto over buurman heen: ‘Hij verkeerde in doodsangst’
  PREMIUM

  Elspeter reed met zware auto over buurman heen: ‘Hij verkeerde in doodsangst’

  Het afschuwelijke, weerzinwekkende gegil van haar man achtervolgt een inwoonster in het buitengebied van Elspeet nog steeds. Ze lag in de ochtend van 17 augustus vorig jaar omstreeks half negen nog wat te dommelen, toen ze in een nachtmerrie belandde. Ze keek uit het raam en zag haar man schreeuwend op de grond liggen, aangereden door de Landrover van de buren, met wie ze een al jaren slepende ernstige burenruzie hebben. ,,Hij verkeerde in doodsangst.”
 2. Epe herdenkt ontruiming Moluks woonoord in Vaassen voor het eerst samen: ‘Helend en historisch’
  PREMIUM

  Epe herdenkt ontruiming Moluks woonoord in Vaassen voor het eerst samen: ‘Helend en historisch’

  Voor het eerst loopt de gemeente Epe mee met een wandeltocht die de gewelddadige ontruiming van het Molukse woonoord Vaassen in 1976 herdenkt. De organiserende Molukse wijkraad Berkenoord 2 in Vaassen is blij met de aangekondigde aanwezigheid en ziet het meelopen van burgemeester Tom Horn zaterdag als een eerste stap om de ingrijpende gebeurtenissen van 45 jaar geleden te kunnen afsluiten.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe