Bezoekers van de dagbesteding in Harderwijk (foto) en Ermelo voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel leefden maandenlang in onzekerheid. Op de valreep werd hun dagbesteding gered.
Volledig scherm
PREMIUM
Bezoekers van de dagbesteding in Harderwijk (foto) en Ermelo voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel leefden maandenlang in onzekerheid. Op de valreep werd hun dagbesteding gered. © Ruben Schipper/archief

Dagbesteding Veluwenaren met niet-aangeboren hersenletsel gered: ‘Maar zorg andere groepen loopt ook gevaar’

Goed nieuws voor Veluwenaren met niet-aangeboren hersenletsel. Hun specialistische dagbesteding is op de valreep gered, mede dankzij twee vasthoudende raadsleden uit Harderwijk. Toch gaat de strijd door, benadrukken  Anke Buurman-Kuiper (D66) en Wilco Bos (PvdA). „Want dit is nog maar het topje van de ijsberg.”

  1. Nijkerk moet verder zonder wethouder Aboyaakoub: dit is waarom ze gaat stoppen
    PREMIUM

    Nijkerk moet verder zonder wethouder Aboyaakoub: dit is waarom ze gaat stoppen

    Ze kwam in 2006 als eerste moslima in de gemeenteraad, klom negen jaar later op tot wethouder en is sindsdien niet meer weg te denken uit de lokale politiek. Toch moet Nijkerk gaan wennen aan een stadhuis zónder Nadya Aboyaakoub-Akkouh. Na de gemeenteraadsverkiezingen in maart keert ze definitief niet terug op het pluche. ,,Als je deze baan goed wil doen, moet je meer dan honderd procent geven.”

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe