Jolande van den Berg, coördinator Buurtgezinnen Ermelo, bemiddelt tussen gezinnen die hun huis openstellen voor kinderen die er af en toe even uit moeten thuis.
Volledig scherm
PREMIUM
Jolande van den Berg, coördinator Buurtgezinnen Ermelo, bemiddelt tussen gezinnen die hun huis openstellen voor kinderen die er af en toe even uit moeten thuis. © Ruben Schipper Fotografie

Dankzij Buurtgezinnen kunnen Benjamins ouders in Ermelo één keer per week even op adem komen

Het is niet altijd vanzelfsprekend dat een gezin op rolletjes loopt. Wanneer het thuis niet meer lukt om voldoende tijd en aandacht aan de kinderen te besteden en de problemen zich opstapelen, kunnen ouders terecht bij Buurtgezinnen. In Ermelo hebben via die organisatie achttien kinderen een plekje gekregen bij een gastgezin in de afgelopen twee jaar. En er is vraag naar meer steungezinnen.

  1. Afvalinzamelaar uit regio verwacht grote financiële gevolgen door stijgende prijzen: ‘Onheil van buiten’
    PREMIUM
    2

    Afvalinza­me­laar uit regio verwacht grote financiële gevolgen door stijgende prijzen: ‘Onheil van buiten’

    Afvalinzamelaar Circulus verwacht grote financiële gevolgen van de gestegen energie- en brandstofprijzen. De directie van het bedrijf heeft de negen aandeelhoudende gemeenten uit Oost-Nederland geïnformeerd over, zoals het bedrijf zelf zegt, ‘het van buiten komende onheil’. Gemeenten moeten daardoor dit jaar extra geld overmaken, in totaal 1,7 miljoen euro.