Op de Veluwe is een das illegaal doodgeschoten.
Volledig scherm
Op de Veluwe is een das illegaal doodgeschoten. © Staatsbosbeheer

Das doodgeschoten op Veluwe; Staatsbosbeheer pleit voor speciaal team

Een das is door een kogel om het leven gekomen op de Veluwe. Dat meldt Staatsbosbeheer op social media. Het dode dier is afgelopen maand onder verdachte omstandigheden aangetroffen in het natuurgebied. ‘Na onderzoek werd ons vermoeden bevestigd, de das was illegaal geschoten.’

6 reacties

 • roel Pan

  4 maanden geleden
  In GB werden in 2018 met toestemming van de overheid meer dan 30.000 ! dassen (alleen officiële cijfers) geschoten omdat veehouders beweren dat dassen runder-TBC overbrengen naar hun koeien.
 • JP Dokter

  4 maanden geleden
  Berjan Visch 10 uur geleden Leuk bedacht dokter, behalve als het een luchtbuks is. Daar kan je tegenwoordig ook een hert mee afschieten. En iedereen kan er een aanschaffen. Dan wordt het tijd deze wapens ook te registreren
 • Wim Paalderman

  4 maanden geleden
  Jammer........Overigens: de Das is in buurland Duitsland gewoon te bejagen. hier niet .
 • Berjan Visch

  4 maanden geleden
  Leuk bedacht dokter, behalve als het een luchtbuks is. Daar kan je tegenwoordig ook een hert mee afschieten. En iedereen kan er een aanschaffen.
 • JP Dokter

  4 maanden geleden
  In mijn ogen kunnen dit soort zaken verkleind worden. Als je nu iedere jager verplicht zijn kogels te laten registreren bij aanschaf van het wapen. Iedere kogel die de loop verlaat is uniek voor dit wapen. Dus weet je altijd uit welk wapen het komt. Mits je natuurlijk de kogel van het delict hebt gevonden.
 1. Hatto Heim haalt titel overtuigend binnen, SVI verplettert Barneveld en Flevo Boys laat het opnieuw liggen
  Liveblog

  Hatto Heim haalt titel overtui­gend binnen, SVI verplet­tert Barneveld en Flevo Boys laat het opnieuw liggen

  Hatto Heim is de kampioen van de derde klasse C. Als je in de kampioenswedstrijd met 1-4 wint bij de eerste achtervolger is dat natuurlijk niet meer dan verdiend. Maar de meeste indruk maakte SVI, dat met ruime cijfers te sterk was voor koploper SDV Barneveld. Ook in de hoogste competities rolde de bal, maar Flevo Boys, HHC Hardenberg, Staphorst en VVOG konden allemaal geen tot weinig potten breken. Ook bij DVS’33 lukte er weinig. De ploeg uit Ermelo had echter wel wat te vieren.

Veluwe