De Molukse rellen in Vaassen hadden grote gevolgen voor politieman John Röben, maar hij kreeg geen cent schadevergoeding.
Volledig scherm
PREMIUM
De Molukse rellen in Vaassen hadden grote gevolgen voor politieman John Röben, maar hij kreeg geen cent schadevergoeding. © Frans Paalman

Dat Molukkers geld willen van Epe, valt politieman John uit Zwolle zwaar: ‘Je moet eens weten hoe ik heb geleden’

De Molukse organisatie Maluku4Maluku wil snel horen of Epe openstaat voor excuses en financiële compensatie voor de gewelddadige ontruiming van het Molukse barakkenkamp in Vaassen in 1976. Zo niet, dan overweegt het juridische stappen. Voor oud-politieman John Röben uit Zwolle is het een klap in het gezicht. Hij liep bij Molukse rellen blijvend letsel op, maar kreeg geen cent. 

14 reacties

 • Robbert Scholten

  3 maanden geleden
  Ik vind dat de Molukkers geluk hebben gehad dat ze destijds naar Nederland mochten komen
 • HAM Boelens

  4 maanden geleden
  Het toch bedroefd dat de politie voor de gewelddadige ontruiming de geschiedenis van de Molukkers niet wisten? En eingelijk half Nederland niet. Dan was dit alles niet gebeurd. Ook de treinkapingen niet. Dus helaas geen recht voor de politie.
 • Joost Van Zutphen

  4 maanden geleden
  De Molukkers hebben in Nederlands-Indië geheuld met de bezetter (Nederland). Als gevolg daarvan moesten ze tezamen met de Nederlanders vluchten uit Nederlands-Indië. Dat wij ze zo snel mogelijk daar weer naar toe wilden hebben en dat dat niet lukte, is beiden logisch. Indonesië is veel groter en machtiger dan Nederland. Dat de Molukkers maar niet wilden integreren en uiteindelijk naar geweld grepen, is jammerlijk. De daaropvolgende reacties van Nederland ook. Maar wie wie moet vergoeden?
 • frank vrij

  4 maanden geleden
  hij had de keus weer aan het werk of afgekeurd als hij voor het laatste had gekozen had hij 40 jaar lang een uitkering gehad en dat was heel wat meer geweest dan die 30.000 €
 • Andre Eggerding

  4 maanden geleden
  Hebben de Molukkers de slachtoffers van de treinkaping al schadeloos gesteld? En de kinderen van de bezette school?

Veluwe