Politie in actie op een vakantiepark op de Veluwe.
Volledig scherm
PREMIUM
Politie in actie op een vakantiepark op de Veluwe. © Luciano de Graaf

De strijd tegen de schimmige wereld achter de slagboom van Veluwse vakantieparken

Bierblikjes op straat, gestolen fietsen in een chalet, prostitutie, drugs. Meerdere vakantieparken op de Veluwe werden de afgelopen jaren een broeinest voor criminaliteit, illegale huisvesting en andere misstanden. Het Ariadne-project moet daar een einde aan maken. En blijkt een succes. ,,Wij zijn niet op jacht om mensen op straat te kieperen.” 

6 reacties

 • Willem Post

  1 week geleden
  Wim Koelewijn, de spijker op z'n kop, helemaal met je eens.
 • jelmer hoeve

  1 week geleden
  Tuurlijk moet hier wat tegen gedaan worden. Net als alle criminaliteit. Maar niet mogen wonen in perfecte woni gen omdat het niet bestempeld is als woning.. is belachelijk. Sta je dat opeens wel toe. Dan worden die huisjes ineens wel 3x zoveel waard.. dus hoe los je deze gecreerde oneerlijkheid op. Afkopen in bvb 10 jaar als je nu eigenaar bent. En wat als je dat weigert. De staat heeft hier met zijn bureaucracy een nachtmerry gecreerd.
 • wim koelewijn

  1 week geleden
  Beste D.Pit...dat U boos bent m.b.t de huisvesting van wie dan ook begrijp ik..maar dat tuig wat op dit "soort" parken buiten hun boekje gaan,puinhoop maken..gestolen fietsen e.d opslaan in die huisjes,noem maar op doen dit natuurlijk ook in of nabij een normaal huis.. Dat welcome welcome all of you zou eens een beetje minder moeten worden...het houdt een keertje op..
 • Daan Biesterbos

  1 week geleden
  Het is schandalig. Er zijn geen huizen. In mijn geval krijg ik geen urgentie omdat ik netjes heb gedaan wat de gemeente van me wilde. Ik krijg sinds mijn scheiding overal nul op het rekest. Inmiddels 30.000 verder aan tijdelijke en "illegale" huisvesting. Geef me maar een alternatief. Rotland.
 • D Pit

  1 week geleden
  Wanneer de overheid nou zijn taken op het gebied van woningbouw, huisvesting, inclusief huisvesting van arbeidsmigranten even serieus zou nemen dan zouden dit soort parken al een stuk minder aantrekkelijk zijn. Helaas heeft de overheid de onderkant van de samenleving behoorlijk in de steek gelaten met alle gevolgen van dien.

Veluwe