Het stroomnetwerk heeft geen capaciteit meer, dus moeten nieuwe plannen in Nunspeet, Oldebroek en Elburg in de ijskast. Voor, met een beetje pech, een jaar of zes. De stroomvoorziening moet uitgebreid worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Het stroomnetwerk heeft geen capaciteit meer, dus moeten nieuwe plannen in Nunspeet, Oldebroek en Elburg in de ijskast. Voor, met een beetje pech, een jaar of zes. De stroomvoorziening moet uitgebreid worden. © Liander

De stroom is op: komende jaren geen nieuwe ontwikkeling in Nunspeet, Elburg en Oldebroek mogelijk

De stroom is op in Nunspeet, Elburg en een deel van Oldebroek. De gemeenten zijn onaangenaam verrast. ,,Hier zijn we zeker niet blij mee. Maar we kunnen er ook niets tegen doen", zegt de gemeente Nunspeet. Wie uit wil breiden en meer elektriciteit vraagt gaat op de wachtlijst. Met pech een jaar of zes. 

  1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
    PREMIUM
    MET VIDEO

    Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

    Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”