De wolf heeft Nederland massaal ontdekt (en er komen er nog veel meer)

videoNederland krijgt binnen twee jaar te maken met een flinke toename van wolven. Dat verwacht wolvenexpert Leo Linnartz. Alleen al in 2018 liepen er zeker tien rond. 

 1. Precies zes maanden keutels aan de lopende band op de Veluwe: de wolf is officieel terug in ons land
  Play
  PREMIUM
  fotoserie & video

  Precies zes maanden keutels aan de lopende band op de Veluwe: de wolf is officieel terug in ons land

  De wolf is terug in Nederland - nu echt. Wolvin GW998f ‘woont’ vandaag precies zes maanden op de Veluwe en daarmee is ze officieel een blijver. Het roofdier laat voortdurend visitekaartjes achter in de vorm van drollen: ‘Dit is mijn gebied.’ Na de otter en de bever hebben we vanaf vandaag dus een soort die terug is van weggeweest. Daarom: 7 vragen over het nieuwste roofdier van ons land.
 2. Tweede melding tegen badmeester Wezep, die op non-actief is gesteld wegens ‘mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag’
  PREMIUM

  Tweede melding tegen badmeester Wezep, die op non-ac­tief is gesteld wegens ‘mogelijk seksueel grensover­schrij­dend gedrag’

  Bij de politie is een tweede melding gedaan over de weggestuurde badmeester van De Veldkamp in Wezep. De man werd medio september door het zwembad op non-actief gesteld na een melding over ‘mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag’. Ouders die hun kind in Wezep naar zwemles laten gaan, maken zich ondertussen in toenemende mate zorgen over de kwestie. Vooral omdat ze geen informatie krijgen.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe