Boswachter Marcel Kwant  van Natuurmonumenten bij de monding van de Hierdense Beek en de speciaal aangelegde eilandjes in het Veluwemeer. De nieuwe eilanden zijn een ideale broedplek voor de zeearend.
Volledig scherm
PREMIUM
Boswachter Marcel Kwant van Natuurmonumenten bij de monding van de Hierdense Beek en de speciaal aangelegde eilandjes in het Veluwemeer. De nieuwe eilanden zijn een ideale broedplek voor de zeearend. © Ruben Schipper

De zeearend moet meer broedplaatsen krijgen

Boswachter Marcel Kwant van Natuurmonumenten is optimistisch over de kansen van de zeearend in Nederland.

Ondanks de recente dood van een zeldzame zeearend in Zeewolde door toedoen van een windmolen, is boswachter Marcel Kwant van Natuurmonumenten optimistisch over de kansen van de vogel in Nederland. Meer goede broedplaatsen creëren voor de zeearend is het devies, zegt Kwant.

  1. LIVE | Corona in de regio: dodental stijgt met 175 en opening Lelystad airport uitgesteld

    LIVE | Corona in de regio: dodental stijgt met 175 en opening Lelystad airport uitgesteld

    Na topoverleg maakt het kabinet vandaag bekend tot wanneer de coronamaatregelen verlengd worden. Om 19:00 geeft Mark Rutte samen met minister de Jonge een persconferentie. Ondertussen maakt het coronavirus meer slachtoffers in Nederland. Zo worden verzorgingstehuizen in Oost-Nederland keihard getroffen. Inmiddels zijn in woonzorgcentrum Brinkhoven in Heerde van de zeventig bewoners dertien mensen overleden en zijn tenminste 23 mensen besmet. Volg alle ontwikkelingen in onze regio ook vandaag weer in dit liveblog.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe