Demonstranten zijn eenmaal per jaar welkom bij eendenslachter Tomassen

Eenmaal per jaar zijn de actievoerders van The Save Movement welkom bij eendenslachterij Tomassen Duck-To in Ermelo en krijgen ze zelfs medewerking van het bedrijf. ,,Ze strijden voor bewustwording van de consumenten en daar staan wij achter'', zegt operationeel manager Jeroen IJzerman van Tomassen.

Circa 25 demonstranten mochten dinsdagochtend vrijuit video-opnames maken van de vrachtwagens die bij Tomassen arriveerden en van de eenden in plastic kratten. Met spandoeken stonden de actievoerders langs de Julianalaan, om passanten te informeren over hun actie. WIJ ZIJN BANG, stond met kapitale letters boven een foto van een groepje eenden geschreven. Een ander opschrift vermeldde: VRIEND OF VOEDSEL? 

  1. Plaatsen ‘Bassie&Adriaan-bom’ op legerplaats levert Alberto Stegeman mogelijk flinke werkstaf op
    PREMIUM

    Plaatsen ‘Bassie&Adriaan-bom’ op leger­plaats levert Alberto Stegeman mogelijk flinke werkstaf op

    Alberto Stegeman hangt een werkstraf van 80 uur boven het hoofd voor het achterlaten van een nepbom op de legerplaats in Oldebroek. Die straf eiste het Openbaar Ministerie maandag in de Zutphense rechtbank tegen de journalist van tv-programma Undercover. Stegeman stelt dat hij wilde aantonen hoe slecht de legerplaats is beveiligd en hoe de opsporing er werkt; hij vindt dat hij vrijgesproken moet worden. ,,Ik kon me niet voorstellen dat dit Bassie&Adriaan-dingetje als een serieuze dreiging gezien zou worden.’’

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe