Eveline Melcherts, Marika Selis en Haley Berghuis staan aan de basis van Vivanto. Een nieuwe school in Epe die anders is dan het reguliere onderwijs. Op 'hun’ school ontwikkelen kinderen zich in eigen tempo, op eigen wijze, met twee benen in het leven en vooral ook in de natuur.
Volledig scherm
PREMIUM
Eveline Melcherts, Marika Selis en Haley Berghuis staan aan de basis van Vivanto. Een nieuwe school in Epe die anders is dan het reguliere onderwijs. Op 'hun’ school ontwikkelen kinderen zich in eigen tempo, op eigen wijze, met twee benen in het leven en vooral ook in de natuur. © Henri van der Beek

Deze nieuwe school in Epe gaat het helemaal anders doen: kinderen mogen hun neus volgen en in eigen tempo groeien

Ze delen allen dezelfde ervaring: kinderen die vastlopen in het reguliere onderwijs. Alternatieven konden ze niet vinden en dus komen Eveline Melcherts, Marika Selis (buurvrouwen uit Epe) en Haley Berghuis uit Terwolde daar zelf mee. Volgende maand start in het buitengebied van Epe een nieuwe school. Het motto: leren van en door het leven, waarbij ieder kind zijn eigen tempo volgt. 

  1. Zorgen over oprukkende wolf na dodelijke aanval op schaapskudde in Elspeet: ‘Maar noem mij geen wolvenhater’
    PREMIUM
    10

    Zorgen over oprukkende wolf na dodelijke aanval op schaapskud­de in Elspeet: ‘Maar noem mij geen wolvenha­ter’

    Schaapherders in Nederland maken zich grote zorgen over de ‘oprukkende wolf’. Ze vinden het steeds lastiger met de wolf samen te leven. ,,Deskundigen hebben ons altijd voorgehouden dat wolven te schuw zijn voor een aanval overdag, maar dat is nu al twee keer gebeurd.” Zo moest Marc Baars toezien hoe een stel wolven in de buurt van Elspeet op klaarlichte dag zijn kudde aanviel.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe