Burgemeester Breunis van de Weerd (SGP) heeft zichzelf niet laten vaccineren.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Breunis van de Weerd (SGP) heeft zichzelf niet laten vaccineren. © Henri van der Beek

Deze Veluwse burgemeester blijkt zélf niet gevacci­neerd, maar roept zijn inwoners op het wel te doen

Burgemeester Breunis van de Weerd (SGP) van Nunspeet riep vanwege het hoge aantal besmettingen in zijn gemeente in een brief burgers op om zich te laten vaccineren. Maar wat blijkt nu? Zelf kiest hij ervoor níet gevaccineerd te worden. Hoe rijmt dat met deze oproep?

48 reacties

 • E.H. Siebel

  1 jaar geleden
  Wetenschap vs religie en andere vormen van onwetendheid. Experimenteel vaccin, twijfel aan groepsinmuniteit etc. Laat je eens informeren door wetenschappers waar empirisch onderzoek en bewijs via controlegroepen gestaafd wordt. Vaccineren helpt gewoon, klaar. Doe je er niet aan mee dan ben je gewoon eigenwijs en kortzichtig. Heeft niets met geloof te maken. In de VS heeft de FDA Pfizer/Biontech geaccepteerd als volwaardig vaccin (was vanwege urgentie al toegestaan) rest volgt snel...
 • roel Pan

  1 jaar geleden
  Onder aan de brief waarin hij nadrukkelijk de inwoners oproept zich te laten vaccineren had hij een disclaimer moeten plaatsen: "Beste burgers, vaccinatie tegen Covid is erg belangrijk voor uzelf en uw naasten, maar zelf doe ik het niet" . Dan had hij zich niet in allerlei kronkelende argumenten hoeven te wentelen.
 • g.j hassink

  1 jaar geleden
  Echt iets voor zn SGP aanhanger een ander de les lezen maar zelf niet enten wat een huichelaar en min mannetje God zal hem hopelijk beschermen maar ik denk van niet.
 • Noel Bossier

  1 jaar geleden
  Wij zijn gerespecteerde inwoners van Nunspeet en geschokt door de onverantwoordelijkheid van onze huidige burgemeester. Grote groepen Nunspeters voelen zich zijn hele ambtstermijn reeds door hem genegeerd of gediscrimineerd ,op meerdere terreinen van levensbeschouwing & gender. 17 kerken grossieren hier in religies,de bron van alle leed en kwaad in de wereld Hij heeft slechts contact met zijn eigen beperkte gelijkgestemde kringen uit Elspeet.. HIj heeft geen idee hoe pluriform NUnspeet is.
 • Janneke Veldhuyzen

  1 jaar geleden
  Respect voor de keuze Zoveel verantwoordelijkheid en doordachte overwegingen Dan is het de verantwoordelijkheid van een burgemeester om nu een andere functie te overwegen.