Dick (9) uit ‘t Loo scoort enorme hit met truckerslied

VideoDe opvolger van Henk Wijngaard? Het zou zo maar kunnen. Met het liedje ‘Gewoon een trucker‘ heeft de negenjarige Dick Fijn uit 't Loo in elk geval een Nederlandstalig hitje gescoord. Zijn lofzang op het truckersbestaan van zijn vader scoort op You Tube en gaat als een malle op piratenzenders.

Dick Fijn droomt van toekomst als vrachtwagenchauffeur. De vrijheid van het truckersbestaan spreekt hem aan. ,,En je zit hoog in de truck zodat je mooi over de weg kunt kijken.’’ Elke vakantie probeert hij wel mee te rijden met zijn oom die van beroep internationaal vrachtwagenchauffeur is. Nee, zijn vader is helemaal geen trucker zoals Dick bezingt in het liedje dat speciaal voor hem is geschreven. Dat maakt niet uit, zegt Dick. Het klinkt goed en hij zingt het graag. Want naast vrachtwagenchauffeur wil hij ook graag zanger worden.

  1. Justitie: verdachten uit Apeldoorn, Heerde en Nunspeet moeten járen cel in voor brandstichting Almelo

    Justitie: verdachten uit Apeldoorn, Heerde en Nunspeet moeten járen cel in voor brandstich­ting Almelo

    Brandstichting in een woning in Almelo laat twee jaar na dato nog altijd diepe sporen na bij het slachtoffer. “Dit heeft mij gebroken”, zei de vrouw in haar slachtofferverklaring. Volgens het Openbaar Ministerie is er sprake van een poging tot moord. Datzelfde geldt voor brandstichting aan de Palestrinastraat in hetzelfde jaar. Het eist gevangenisstraffen van 8 tot 16 jaar tegen de verdachten uit Heerde, Apeldoorn en Nunspeet.
  2. Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Provincies zitten in je portemonnee, kunnen zomaar een windmolen in je achtertuin plannen of besluiten om de aanleg van die langverwachte rondweg nog maar eens tien jaar uit te stellen. Wat moeten er gebeuren met de Oostvaardersplassen? Hoe willen partijen de N35 aanpakken? En waar moeten de miljarden van de NUON-aandelen aan worden uitgegeven? Kortom, redenen genoeg om vooral even de Kieswijzer te raadplegen voor je op 20 maart gaat stemmen.

Veluwe