‘Dierenleed’ bij Stichting Wroetstal uit Epe, maar deskundigen twijfelen: ‘Context ontbreekt’

videoBijtsporen aan staart en oren, navelbreuken, kreupele varkens: Stichting De Wroetstal uit Epe is in opspraak geraakt. Camerabeelden laten volgens dierenwelzijnsorganisatie Ongehoord misstanden zien bij twee varkensstallen. De Dierenbescherming neemt het hoog op, maar wil de ernst eerst onderzoeken. Gedragsbiologe Inonge Reimers van Wageningen Universiteit twijfelt. ,,Iedere context ontbreekt.”

12 reacties

 • Fred Olthuis

  2 maanden geleden
  Hebben ze weer wat gevonden om de boer weer een hak te zetten en waar zijn de beelden op gemaak is er een ander varken in een vreemd hok gekomen dan kun je er op wachten dat ze gaan vechten en datze door gaan tot het einde en mekaar zo verwonden dat is iets waar de boer ook niets aan kan doen
 • Robbert Scholten

  2 maanden geleden
  Ik vind.het allemaal flauwekul,misstanden zijn niet goed te praten maar er zijn misschien wel miljoenen varkens in Nederland dus waar hebben we het over
 • luuk naberman

  2 maanden geleden
  Wanneer gaat de overheid of het gezag de politie hier wat aan doen Inbreken en stiekem filmen mag,wie zijn de volgende slachtoffer s en Stentor wanneer stellen jullie vraagtekens bij gedrag ongehoord IPV de slachterij en boeren welke hier de dupe van zijn massaal te veroordelen!!!!!!!!!!!!!!!?!
 • HAM Boelens

  2 maanden geleden
  Het is ongehoord. Hoe durf je!! Op iemands erf te komen. Dit is inbraak op meerdere vlakken. Je hebt daar niks te maken. Komen ze ook bij jou binnen? Loeren en filmen. Dan gaan ze direct de bak in en jij mag buiten blijven. Het is de omgekeerde wereld. Dus ongehoord.
 • Jan Ton

  2 maanden geleden
  In deze hele discussie ontbreekt de context. Gister werd in de media breeduit geschreven over 'misbruik' bij 2 slachterijen, omdat enkele (!!!) varkens niet goed verdoofd zouden zijn. Natuurlijk is ook dat teveel maar mensen hebben geen idee hoe het er in een slachthuis aan toe gaat. Dat dit echt slechts incidenten zijn en het -zeker hier in NL- in slachthuizen gewoon puik voor elkaar is! Inbreken bij boeren of in slachthuizen is niets minder dan crimineel, en moet zwaar gestraft worden!!

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe