Volledig scherm
© ANP

Dit zijn de beste cafetaria's van de regio

REGIO - Wie doet het nou niet? Op z'n tijd een lekker patatje met een dikke klodder mayonaise halen bij de lokale frietboer. Maar waar zitten nou de beste cafetaria's uit ons gebied? Horeca-vakblad Misset maakte maandagavond de jaarlijkse Cafetaria Top-100 bekend.

Met een zestiende plek is Snack-Plaza & Cafetaria Meuleplein uit het Drenthse Nijeveen de hoogst genoteerde cafetaria uit het verspreidingsgebied van De Stentor geworden. Met deze plek werd de cafetaria ook gelijk de beste cafetaria van de hele provincie Drenthe.

Cafetaria's kunnen zich ieder jaar tegen betaling aanmelden voor de Misset top 100. Misset brengt vervolgens alle aangemelde cafetaria's een bezoek en bepaalt welke het best is.


Hattem
Plaza de Haven uit Hattem bereikte ook een hoge positie. Zij eindigden slechts drie plekjes lager op landelijke ranglijst. Met een negentiende plek zijn zij de hoogst geklasseerde cafetaria uit Gelderland in ons verspreidingsgebied.

Nummer drie uit het gebied van De Stentor ligt slechts een paar kilometer van Hattem verwijderd. Wie de Geldersedijk richting Zwolle volgt en vlak voor de IJsselbrug naar Wezep afslaat komt dan vanzelf langs Snacksalon Het Middelpunt in Wezep. Misset gaf de patatzaak een 26e plek in de uitverkiezing.

Overijssel
Kwalitaria Délifrance uit Dalfsen was de hoogst genoteerde cafetaria uit Overijssel in ons verspreidingsgebied. Zij bleven met hun 35e plek slechts één plekje achter de koploper van Overijssel. Een cafetaria uit Enschede werd met een 34e plek de beste van Overijssel.

Flevoland
Kwalitaria de Bolder op Urk viste de titel als beste cafetaria van Flevoland binnen. Een 40e plek op de landelijke lijst was voor hen voldoende om zich te verzekeren van deze titel.

De beste cafetaria van Nederland werd dit jaar Eethuys de Lindt uit het Noord-Brabantse Oisterwijk.

Benieuwd of een cafetaria uit jouw plaats de lijst heeft gehaald? Bekijk hier de volledige lijst van de Misset-Cafetaria Top 100

Veluwe