Volledig scherm
PREMIUM
Marten Brascamp uit Klarenbeek vulde de consulatie over de vliegtuigroutes in. © RONNY TE WECHEL

Dit zijn de mensen die de consulatie over Lelystad Airport invulden

De consulatie zit erop. Tot afgelopen konden burgers de internetconsulatie over de vliegroutes van Lelystad Airport invullen. Ruim 6500 mensen namen de moeite om de consulatie in te vullen. Maar wie zijn deze mensen? Wij lichten er drie uit:

Marten Brascmap uit Klarenbeek (foto Ronny te Wechel)

Volledig scherm
Evert de Boer uit Vaassen vulde ook de consulatie in over de vliegroutes van Lelystad Airport. © Rob Voss

Brascamp was de eerste die zijn reactie achterliet op de website van het ministerie. Hij uit de vrees dat doordat aan- en uitvliegend verkeer dezelfde route nemen, het voor kan komen dat vliegtuigen nog lager dan 1800 meter vliegen. ,,En dat is tegen de gestelde voorwaarden", zegt Brascamp, die daarna nóg twee keer reageerde. ,,Een keer met de standaardtekst van HoogOverijssel, omdat ik vond dat er te weinig werd gereageerd. En één keer onder de naam van mijn vrouw, over de inspraak zelf. Je mag namelijk alleen verbetervoorstellen indienen, maar de enige partij die daartoe competent genoeg is, is de overheid. De consultatie stelt dus geen fluit voor."

 1. Drie weken na fietscrosscrash ziet Hierdense Ruby Huisman deelname aan WK BMX al weer zitten
  PREMIUM
  video

  Drie weken na fietscros­scrash ziet Hierdense Ruby Huisman deelname aan WK BMX al weer zitten

  Een harde val tijdens de wereldbeker BMX in Frankrijk drie weken geleden. Breuken in haar gezicht, inwendige verwondingen, vijf dagen bivakkeerde fietscrosser Ruby Huisman uit Hierden op de intensive care in Frankrijk. Maar niets lijkt haar eronder te kunnen krijgen. Ze wil eind juli 'gewoon’ op het WK in het Belgische Zolder staan. Als deelneemster. ‘Ik ben een positief ingesteld mens’.
 2. Stamceltransplantatie bij MS-patiënten in Moskou of India: redding of riskant?
  PREMIUM
  video

  Stamcel­trans­plan­ta­tie bij MS-patiënten in Moskou of India: redding of riskant?

  Isala-neuroloog Esther Zeinstra maakt het mee: ,,Dat mensen in het allereerste gesprek na de diagnose MS beginnen over stamceltransplantatie. Dan denk ik: hó even. We staan aan het begin en je hebt het nu al over een behandeling die heel zwaar en riskant is en uiteindelijk misschien niet eens nodig of doeltreffend. Er zijn zoveel mogelijkheden en veelbelovende medicijnen. Laten we daar eens mee beginnen.”

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe