Het centrum van Heerde. (Archieffoto)
Volledig scherm
PREMIUM
Het centrum van Heerde. (Archieffoto) © Vakfoto Van Der Beek

Dodental Heerde loopt op tot twintig: ‘Er ligt een zwarte deken over de gemeenschap’

Het dodental loopt in rap tempo op, volgens de laatste schattingen zijn inmiddels rond de twintig mensen in Heerde aan corona overleden. Wat precies de oorzaak is van de explosieve corona-uitbraak in zijn gemeente weet ook loco-burgemeester Jan Berkhoff niet. Wat hij wel weet is dat de grote verbondenheid in het dorp een grote rol speelt. 

Familiefeestjes, een druk bezochte bijeenkomst over Lelystad Airport in dorpshuis De Heerd of het samenkomen in clubverband, potentiële oorzaken zijn van de explosieve uitbraak van het coronavirus in Heerde. Loco-burgemeester Jan Berkhoff van Heerde kent de verhalen die de ronde doen in het dorp.

  1. Harderwijkse school viert ‘geslaagdendag’ met tweehonderd minifeestjes aan de voordeur
    PREMIUM
    Video

    Harderwijk­se school viert ‘geslaag­den­dag’ met tweehon­derd minifeest­jes aan de voordeur

    Ook al weten de meeste leerlingen allang dat ze hun diploma hebben, toch ging vandaag - op ‘nationale geslaagdendag’ - overal officieel de vlag (met tas) uit. Veel scholen maakten van de gelegenheid gebruik om er toch iets bijzonders van te maken. Zoals het Morgencollege in Harderwijk, waar de mentoren met taart, confetti en cijferlijsten op pad gingen. ,,In plaats van een groot feest, vieren we nu tweehonderd kleine feestjes.’’

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe