Acht dolfijnen, twee walrussen (foto) en twee zeeleeuwen moet van het Dolfinarium verhuizen naar een dierenpark in China.
Volledig scherm
PREMIUM
Acht dolfijnen, twee walrussen (foto) en twee zeeleeuwen moet van het Dolfinarium verhuizen naar een dierenpark in China. © Ruben Schipper

Dolfinarium dat zelf controleert of Chinees dierenwelzijn in orde is? ‘Slager die eigen vlees keurt’

De Partij voor de Dieren vindt het ‘volstrekt onacceptabel’ dat het Dolfinarium in Harderwijk er zelf op toe moet zien dat een Chinees dierenpark voldoet aan de Nederlandse normen voor dierenwelzijn. ,,Wij hebben daar totaal geen vertrouwen in’’, reageert Tweede Kamerlid Frank Wassenberg.

1 reactie

  • Dikkie Knecht

    2 maanden geleden
    Tja dat krijg je als je onkundige dierenactivisten laat zeggen wat er moet gebeuren. Ze weten volgens mij heel goed in het Dolfinarium hoe het moet. Ik heb dieren niet anders dan in blakende gezondheid gezien. Nu moesten ze weg en tja al de andere goede dierentuinen hebben hun dieren..nu dus naar China en dan ineens nee das niet de bedoeling. Dus activist laat de schoenmaker bij zn leest en bemoei u niet met zaken die niet kent of weet hoe het moet.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe