Volgens dierenclubs Sea Shepherd en House of Animals lost export van een aantal dieren niets op: ,,De ruimte die overblijft, is alsnog veel te klein.’’
Volledig scherm
Volgens dierenclubs Sea Shepherd en House of Animals lost export van een aantal dieren niets op: ,,De ruimte die overblijft, is alsnog veel te klein.’’ © Dolfinarium Harderwijk.

Dolfinarium Harderwijk voor de rechter: dierenclubs willen verhuizing van dolfijnen naar China voorkomen

Dierenwelzijnsorganisaties House of Animals en Sea Shepherd stappen naar de rechter. Zij willen voorkomen dat het Dolfinarium in Harderwijk een aantal zeezoogdieren naar China exporteert. Het park wil op deze manier meer leefruimte creëren voor andere dieren, maar volgens de organisaties lost export weinig op.

  1. ‘Mini-orkaan’ velt elektriciteitsmasten in Oosterwolde: ‘Die waaien echt niet zomaar om’
    PREMIUM

    ‘Mi­ni-or­kaan’ velt elektrici­teits­mas­ten in Oosterwol­de: ‘Die waaien echt niet zomaar om’

    Vier elektriciteitsmasten in Oosterwolde zijn vrijdagavond tegen de vlakte gegaan. Beheerder van het hoogspanningsnetwerk TenneT zegt dat dit een gevolg is van ‘een unieke samenloop van omstandigheden’, en dat masten in Nederland echt niet zomaar omwaaien. ,,Er is een soort mini-orkaan geweest waardoor deze vier masten zijn omgewaaid. Dat gebeurt écht zelden. Die dingen wegen 40.000 kilo per stuk, die gaan niet zomaar om’’, zegt Eefje van Gorp, woordvoerder van TenneT.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe