Volledig scherm
Het Dolfinarium krijgt wel vaker bezoek van dierenactivisten. In 2016 was Ric O'Berry, oud-trainer van dolfijn Flipper, in Harderwijk om te demonstreren. © Gerald Meijer

Dolfinarium in Harderwijk krijgt weer dierenactivisten op bezoek

Pas afgelopen weekend heeft het Dolfinarium de poorten geopend voor een nieuw seizoen, maar komende zaterdag reizen de eerste dierenactivisten alweer af naar Harderwijk. De demonstranten willen dat het zeezoogdierenpark wordt gesloten.

'We zullen bezoekers van het Dolfinarium informeren over het dierenleed achter dolfinaria en ze oproepen om voortaan het Dolfinarium te vermijden', zo schrijven initiatiefnemers BiteBack, Dierbewustleven en Dolfinariumvrij Nederland. Een kleine 140 mensen hebben op Facebook aangegeven geïnteresseerd te zijn in de demonstratie. 

Geliefd doelwit

Het Dolfinarium is natuurlijk wel wat gewend qua protestacties. Het park is al jaren een geliefd doelwit van dierenrechtenorganisaties. Meerdere zaterdagen per jaar verzamelen actievoerders zich met spandoeken voor de poorten van het Dolfinarium. Een ritueel dat inmiddels al bijna twee decennia duurt. 

Veluwe