Foto ter illustratie: een dolfijnenshow in het Dolfinarium.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie: een dolfijnenshow in het Dolfinarium.

Dolfinarium mag dieren aan China verkopen en is zélf verantwoordelijk voor diervriendelijke locatie

Het Dolfinarium in Harderwijk mag acht dolfijnen, twee walrussen en twee zeeleeuwen verkopen aan een Chinees dierenpark. Wel moet op de nieuwe locatie aan de Nederlandse normen voor dierenwelzijn worden voldaan en daar moet het Dolfinarium zélf op toezien. Dat stelt minister Carola Schouten vandaag. 

3 reacties

 • B Zieleman

  11 maanden geleden
  Laat die beestjes toch met rust en oud worden in het Dolfinarium...dat gesleep is het niet waard. Ze kennen hun verzorgers, laat Dolfinarium gewoon open, vermaak de dieren, dat zijn ze vreemd en hebben ze nodig. Waarom mogen koeien, kippen en varkens wél opgepropt in een megastal hun leven verslijten? Dan hebben de dieren het in Harderwijk wel stukken beter, hè?!
 • M.G. Blom

  1 jaar geleden
  Het geldt op steeds meer gebieden dat regels telkens zodanig veranderd worden, dat zij die zich eraan moeten houden op een gegeven moment zich er niet meer aan kúnnen houden, zoals het Dolfinarium nu. Oplossing: verkopen aan de activisten. Zij weten het immers zo goed? Laat hen de dieren onderbrengen waar het volgens hen moet. Gewoon crowdfunding om dat te bekostigen, klaar. Iedereen blij.
 • Jan Diepens

  1 jaar geleden
  Slechte beurt van Schouten
 1. Deze Nunspeter is dé man achter de kostuums van Sint en piet: ‘Ik ken zeker 100 sinterklazen’
  PREMIUM
  met video

  Deze Nunspeter is dé man achter de kostuums van Sint en piet: ‘Ik ken zeker 100 sinterkla­zen’

  Sander Klugt (50) uit Nunspeet wist al op zijn vierde jaar dat Sinterklaas een fabeltje was. Hij knipte foto’s uit Wibra-folders en speelgoedgidsen en het viel hem toen al op dat er zoveel verschil zat in kleding, baard en andere details. Klugt dacht jaren later ‘dat kan anders en beter’. Nu krijgt hij jaarlijks tientallen aanvragen voor zijn kostuums. ,,De eerste kwam op 3 januari al binnen.”