Bloemen ter gelegenheid van de overname. Vlnr.: Anja Kanters (algemeen directeur Donker Groep), Erwin Brouwer (Boom & Tuintechniek), Daniel de Haan (vestigingsleider Zwolle), Klaas Kiekebos (directeur markt & innovatie Donker Groep) en Mario Visch (Boom & Tuintechniek)
Volledig scherm
Bloemen ter gelegenheid van de overname. Vlnr.: Anja Kanters (algemeen directeur Donker Groep), Erwin Brouwer (Boom & Tuintechniek), Daniel de Haan (vestigingsleider Zwolle), Klaas Kiekebos (directeur markt & innovatie Donker Groep) en Mario Visch (Boom & Tuintechniek) © Donker Groep

Donker Groep lijft Boom & Tuin Techniek ’t Harde in

Boom & Tuin Techniek ’t Harde gaat op in de Donker Groep, een bedrijf dat behoort tot de top drie van ondernemingen in de groenbranche. Het specialistische groenbedrijf blijft na de overname voorlopig vanuit 't Harde opereren.

Boom & Tuin Techniek bestaat inmiddels twintig jaar en houdt zich bezig met een combinatie van boomverzorging en hovenierswerkzaamheden. Om verdere uitbreiding mogelijk te maken en in te kunnen spelen op vragen vanuit de markt, zocht het bedrijf een partij die past bij de eigen kenmerken. Die werd gevonden in de Donker Groep.

Dat bedrijf werkt inmiddels vanaf 26 locaties in Nederland en België. Het vaste medewerkersbestand van ruim 800 groeit in het seizoen door zzp’ers en uitzendkrachten in te huren tot ruim duizend. Die worden aangestuurd vanuit het hoofdkwartier in Sneek. Boom & Tuin Techniek 't Harde valt vanaf 1 april onder Donker Groen Zwolle.

Aandeelhouders

De Donker Groep is een opvallend bedrijf in de groenbranche. Eind vorig jaar stelde het bedrijf zijn medewerkers in staat om aandelen te nemen in de Donker Groep, dat een jaaromzet van 84 miljoen euro noteert. Directeur-grootaandeelhouder Anja Kanters bezit 25 procent van alle aandelen. De overige 75 procent is beschikbaar voor de andere werknemers en ongeveer honderd van hen zijn inmiddels mede-eigenaar. 

De filosofie hierachter is dat medewerkers die zelf aandelen hebben in hun bedrijf zich extra betrokken voelen. Financieel kan het aandeelhouderschap lucratief zijn, omdat de werknemers profiteren van eventuele waardestijging. Zodra ze uit dienst gaan zijn ze overigens verplicht om de aandelen te verkopen.

  1. LIVE | Corona in de regio: sportclubs, theaters en musea hebben het zwaar en spandoeken voor leraren

    LIVE | Corona in de regio: sportclubs, theaters en musea hebben het zwaar en spandoeken voor leraren

    Sportclubs en grote culturele instellingen hebben het zwaar nu ze vanwege de coronamaatregelen hun deuren dicht houden. Financiële problemen liggen op de loer. En ook vandaag wordt het weer prachtig lenteweer., met nog hogere temperaturen dan gisteren. Toen werd veelal geluisterd naar de oproep van het kabinet om thuis te blijven. Wat doen mensen vandaag? Houden ze zich aan de regels of raken de parken en stranden vandaag toch wel?

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe