Door kraaiende Foppe verandert de wet in Heerde: ‘De haan gaat niet weg, wat er ook van komt’

MET VIDEOEen kraaiende haan en een aantal kippen zorgen voor verhitte gemoederen in Heerde. Omwonenden zien ze liever gisteren dan vandaag vertrekken, maar eigenaren Willem (59) en Matthijs Proper (20) willen de dieren niet kwijt. Nu wil de gemeente Heerde de lokale wet aanpassen, om geluidsoverlast van dieren te beperken.

13 reacties

 • H Dekker v/d Werfhorst

  2 maanden geleden
  Tjonge jonge jonge. Waar maken mensen zich druk om!!!
 • Erik Biesemaat

  2 maanden geleden
  @ E. Lentekind-de Jong, de Propers zijn hét voorbeeld van hoe veel Nederlanders er in zitten: ik maak zelf wel uit welke regels op mij van toepassing zijn.
 • Jo Buitenhuis

  2 maanden geleden
  Ik kan me voorstellen dat een haan overlast geeft. Er is een prima oplossing. Doe de haan s'avonds in het nachthok, dan is hij stil omdat dat donker is. Om bv half 9 er weer uit, dan zullen de meeste mensen door de week wakker zijn. In weekend misschien uurtje later? Probeer er gewoon samen uit te komen. Een beetje rekening houden met elkaar maakt de buurt zoveel leuker.
 • Liesbeth Schut

  2 maanden geleden
  R. Gerritsen wel even het artikel goed lezen. Nachtrust wordt niet (meer) verstoord. En hoezo terreur? Een haan die af en toe kraait en een paar kippen die wat tokken. Er zijn ergere geluiden nmm.
 • R. Gerritsen

  2 maanden geleden
  De terreur van twee mensen die de nachtrust van een hele buurt verzieken!