De verkeersbewegingen nemen enorm toe als op de plek van de oude Welkoop een supermarkt komt. Het aantal blijft dik binnen de norm en volgens de adviseurs zal de wijk weinig last hebben van de verkeersdruk, omdat 90 procent van de bezoekers gebruik maakt van de kruising Stationsweg-Brinkstraat (onderin beeld).
Volledig scherm
PREMIUM
De verkeersbewegingen nemen enorm toe als op de plek van de oude Welkoop een supermarkt komt. Het aantal blijft dik binnen de norm en volgens de adviseurs zal de wijk weinig last hebben van de verkeersdruk, omdat 90 procent van de bezoekers gebruik maakt van de kruising Stationsweg-Brinkstraat (onderin beeld). © Henri van der Beek

Door nieuwe supermarkt veel meer auto’s in Wezep, maar aantallen ‘dik binnen de norm’, zeggen adviseurs

De komst van een supermarkt op de oude locatie van de Welkoop in Wezep veroorzaakt een grote toename van dagelijks autoverkeer. Het gaat om bijna een vertienvoudiging. Dat blijkt uit de berekeningen die bij de vergunningaanvraag zijn gevoegd. Buurtbewoners zien hun vrees die ze al hadden nu in cijfers bevestigd. 

  1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
    PREMIUM

    Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

    Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe