Ko van Twillert van biologisch boerenbedrijf Ko Kalf liet zich twee jaar geleden door de provincie Gelderland uitkopen. Zijn bedrijf staat nu te koop voor boeren die nu dicht bij kwetsbare natuur zitten en daar veel stikstof uitstoten.
Volledig scherm
PREMIUM
Ko van Twillert van biologisch boerenbedrijf Ko Kalf liet zich twee jaar geleden door de provincie Gelderland uitkopen. Zijn bedrijf staat nu te koop voor boeren die nu dicht bij kwetsbare natuur zitten en daar veel stikstof uitstoten. © eigen foto/Henri van der Beek

Door provincie te koop gezette boerderij was van Ko van Twillert: ‘Niet de hoofdprijs, maar blij dat ik er van af ben’

De biologische boerderij in Doornspijk die door de provincie te koop is gezet, was van Ko van Twillert (79). De biologische boer liet zich twee jaar geleden noodgedwongen voor 13 miljoen euro uitkopen door de provincie Gelderland. ,,En nu zegt men: het bedrijf dat wij toen hadden, heeft de toekomst.’’

11 reacties

 • Martin Schreinders

  2 maanden geleden
  Mooi voor de erfenis 13 miljoen op 79 jarige leeftijd toch.
 • Wim Snelder

  2 maanden geleden
  Karin Schouten volgens mij is het als ondernemer een vrije keuze met welke bank je zaken doet
 • J de Joode

  2 maanden geleden
  Mooi voorbeeld van bizarre ambtelijke bureaucratie. Daar zijn we goed in alhier. Helaas voor prima boerenbedrijven( die zijn wereldwijd ook heel erg goed alhier!)- ambtelijke bureaucratie vernietigd effectief prima bedrijven.
 • Mo Konink

  2 maanden geleden
  Boeren zijn gewoon ondernemers. In de meeste ondernemingen zit kapitaal zoals panden, machines, grond. Bij overname van een onderneming bepaalt het kapitaal en de omzet de prijs. Zo werd de HEMA voor zo'n kleine 500 miljoen verkocht. En de overnames van tech bedrijven (TikTok ed) loopt in de miljarden. Kortom een boer moet een eerlijke prijs krijgen en mensen moeten niet zo zeuren over de miljoenen. Hebben ze jarenlang hard voor keihard gewerkt! Ik ken weinig boeren die een luxe leven leiden.
 • Kws 73

  2 maanden geleden
  Wat heb je aan een bulk geld als oprotpremie, wanneer je mentaal en fysiek door de bank en de overheid tot op het bot wordt getergd. Knap dat deze man nog fier overeind staat. Tenhemelschrijend dat boeren zo werden en nu nog steeds worden behandeld. Levenswerk dat met de grond gelijk wordt gemaakt onder valse voorwendselen. En nog stemmen mensen op dezelfde partijen, wanneer er verkiezingen zijn. Dat is nog het meest trieste van alles.