Drama voor gehandicapte Corinne (79) uit Ermelo: wie schoot haar maatje Diablo uit de boom?

videoKater Diablo was alles voor Corinne Sonnevelt uit Ermelo, die door de ziekte MS aan huis gekluisterd is. Ze is dan ook ‘helemaal de kluts kwijt’ nu het er alle schijn van heeft dat het beestje uit een boom is geschoten. De verwondingen waren zo ernstig, dat ze haar huisdier heeft laten inslapen. ,,Ik hoorde wel schoten, maar heb er geen aandacht aan besteed.’’ 

5 reacties

 • Sander Schippers

  2 maanden geleden
  Katten zijn huisdieren dus moeten maar binnen blijven. Ja zo kan ik ook nog wel wat bedenken voor honden. Die mogen dan dus ook niet meer buiten komen. Want elke dag zijn er mensen die onze tuin bij de flat hun honden laten kakken! Moet ik die dan ook maar neerschieten? Wat een onzin. Gewoon een moorddadige actie die bestraft moet worden.
 • Yvonne Veld

  3 maanden geleden
  Reinder: voor de meeste katten is het buiten rondzwerven echt geen noodzaak. Het is maar net wat je de kat leert. En moet die dan perse buiten, maak dan in je tuin een ruimte waar dat kan en waarbinnen de kat blijft. Mijn katten waren bij hun vorige bazin gewend om zo nu en dan naar buiten te mogen, hier mogen ze dat niet, heb er geen vervelende katten aan. Mijn vorige katten mochten soms buiten als ik erbij was, bleven netjes in de eigen tuin. Haat de schijtende katten van anderen in mijn tuin.
 • Gia Young

  3 maanden geleden
  Mijn katten zitten graag in hun buitenren. Zo hebben anderen geen last van mijn dieren en zijn mijn dieren veilig voor auto’s, kwijtraken, ongevallen en malloten die dieren pijn doen. Je mag nooit een dier pijn doen, hoe veel overlast je er ook van hebt!
 • Reinder Bosch

  3 maanden geleden
  Natuurlijk is het een drama om een huisdier te verliezen als je er aan gehecht bent. En al helemaal erg dat er mensen zijn die er behagen in scheppen om huisdieren te doden. De poes is weliswaar een huisdier, maar anders dan een hond is dit huisdier doorongelukkig als het niet kan rondzwerven. En daar zit het probleem: Rondzwervende katten veroorzaken overlast bij andere mensen. Schijten, honden gestrest, vogels dood. Dagelijks heb ik katten van buren bij mij in tuin lopen. Frustratie alom
 • Van der Meij

  3 maanden geleden
  Een kat is een HUIS dier en hoort niet over straat en of in de natuur rond te scharrelen waar de kat alles wat kwetsbaar en klein is uit te moorden. Over katten doodschieten heb ik geen mening. Ik zou het niet doen.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe