In Putten is een 34-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed. Hij raakte in een flauwe bocht van de weg en botste daarna tegen een lantaarnpaal .
Volledig scherm
In Putten is een 34-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed. Hij raakte in een flauwe bocht van de weg en botste daarna tegen een lantaarnpaal . © Persbureau Heitink / Tim van Donkersgoed

Drankrijder (34) opgepakt na crash in Putten: politie vindt whiskyfles naast busje

Een 34-jarige man uit Putten is gisteravond onder invloed van alcohol van de weg geraakt en met zijn bestelauto tegen een lantaarnpaal gebotst. Dat bevestigt de politie vandaag. Volgens omstanders viel er een whiskyfles uit de auto. Hij had drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken. 

Het eenzijdige ongeval gebeurde rond 22.00 uur in een flauwe bocht op de Sprielderweg op de kruising met de Krachtighuizerweg in zijn woonplaats. 

Onder invloed 

De bestuurder is ter plaatste gecontroleerd, omdat er vermoedens waren van alcoholgebruik. ‘De blaastest ter plaatse wees uit dat hij onder invloed was. Daarop hebben we een ademanalyse afgenomen. Die wees 660 u/gl uit’, schrijft politiewoordvoerder Frank Brouwer. 220 u/gl is de maximale toegestane hoeveelheid die een weggebruiker mag hebben bij een ademanalyse. 

De bestuurder, een 34-jarige man uit Putten, werd door de politie aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. 

Bestuurder raakt van weg in Putten.
Volledig scherm
Bestuurder raakt van weg in Putten. © Alfred Ruitenga / News United

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe