Volledig scherm
Cor Bruijgoms (83) doet de ring na de vondst terug bij zijn vrouw Sophie (76). © St Jansdal

Drie verloren trouwringen terug bij familie na oproep ziekenhuis Harderwijk: Sophie Bruijgoms (76) uit Zeewolde is dolblij

Sophie Bruijgoms (76) heeft haar trouwring na ruim drie jaar weer terug. Het St Jansdal in Harderwijk begon vorige week de zoektocht naar dertien eigenaren van in het ziekenhuis gevonden trouwringen en maakte al drie families dolblij.

Een jaar lang vroeg de 76-jarige Sophie uit Zeewolde bij ieder bezoek aan het St Jansdalziekenhuis bij de receptie of haar trouwring gevonden was. Het voor haar bijzondere sieraad was ze ruim drie jaar geleden bij een opname kwijtgeraakt. Hoop dat ze deze ooit nog terug kreeg had ze niet meer. Na de oproep van het St Jandsal kan ze de ring toch weer omdoen.

Vijftigjarig huwelijk

Kort na het feestje van het vijftigjarig huwelijk raakte ze de ring in het ziekenhuis kwijt. ,,Dat jubileum maakte het kwijtraken van de ring nog emotioneler”, zegt Sophie. Haar man Cor (83) weet hoe erg ze de ring heeft gemist. ,,Mijn vrouw heeft toevallig een halfjaar terug een nieuwe trouwring gekocht. We hadden er lang genoeg op gewacht.”

Quote

We hebben het in het ziekenhuis gevraagd terwijl we eigenlijk geen hoop hadden

Cor Bruijgoms

Door een vriendin is Sophie geattendeerd op de oproep van het St Jansdalziekenhuis. Ze zochten op internet en zagen dat tussen een van de namen op de trouwringen de naam van haar man stond, maar dan geschreven met een K. ,,We hebben het in het ziekenhuis gevraagd terwijl we eigenlijk geen hoop hadden”, zegt Cor. ,,We hadden mijn trouwring meegenomen en het bleek dezelfde te zijn. De trouwdatum was hetzelfde en er stond toch ‘Cor’ op.”

Niet verwacht

Dit tot grote vreugde van Sophie en haar man. ,,We zijn gelukkig. Dit hadden we totaal niet meer verwacht. De laatste jaren hebben we beiden een abonnement op het ziekenhuis. Het is vermoedelijk bij het verschonen van de was kwijtgeraakt”, zegt Cor. ,,Het is bitter dat het in 2016 al gevonden is en nu pas terug is. We hebben vaak gevraagd of het er al was.”

De ringen doken de afgelopen jaren op bij de wasserij van het ziekenhuis. Daar worden lakens en kleding van het personeel gewassen. Aanvankelijk dacht het ziekenhuis dat het om ringen van personeelsleden ging. St Jansdal is nog steeds op zoek naar de eigenaren van de ringen met inscripties. Tientallen mensen hebben zich al gemeld bij het ziekenhuis in de hoop hun trouwring terug te krijgen. ,,Ik hoop dat meer mensen een trouwring terug vinden”, zegt Cor. ,,Mensen die het misschien daar verloren hebben, moeten zeker gaan kijken.”

Niet alleen de ring van Sophie Bruijgoms werd gevonden, ook deze twee mensen kregen goed nieuws:

Anne-Marieke Luiting

Na bijna vijf jaar kan Annemarieke de trouwring weer om de vinger van haar man Klaas schuiven. De ring was kwijtgeraakt na een onderzoek in het St Jansdal. ,,Na het onderzoek ging mijn man direct naar de jachthaven van Harderwijk. In het ziekenhuis was de ring niet gevonden en daarom dachten we dat die bij de Jachthaven moest liggen. We hebben daar nog vaak gezocht naar de ring”, vertelt ze met tranen in haar ogen. 

,,Door een vriendin werd ik getipt dat St Jansdal op de radio was met een item over trouwringen en mijn naam zat ertussen. Ik werk hier op een kinderopvang om de hoek en ben daarom gelijk gaan kijken. Het was inderdaad de ring van Klaas!” 

Volledig scherm
Annemarieke kon de trouwring weer om de vinger van haar man Klaas schuiven. © St Jansdal

Mevrouw R. uit Nunspeet

Ook een trouwring van een man die een aantal jaar geleden was overleden is terug bij de familie uit Nunspeet. ,,Toen ik het stuk in de Stentor las over de trouwringen dacht ik ‘je weet maar nooit’. Het is erg mooi voor mijn moeder dat de trouwring er nu weer is”, wordt zijn dochter (mevrouw R. uit Nunspeet) geciteerd op de Facebookpagina van Ziekenhuis St Jansdal.

Volledig scherm
Mevrouw R. uit Nunspeet toont de ring van haar overleden vader. © Ziekenhuis St Jansdal

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe