Volledig scherm
© Politie Harderwijk

Drugshandelaar (18) met flinke portemonnee opgepakt in Harderwijk: ‘Mooie vangst’

UpdateDe politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag naar eigen zeggen ‘een mooie vangst’ gedaan. Ze vatten in een horecagelegenheid in Harderwijk een 18-jarige man in de kraag voor de handel in drugs. 

De man is afkomstig uit Harderwijk en is een bekende van de politie. Volgens wijkagent Jurion Veenstra had hij een brok hasj bij zich toen hij werd gesnapt. ,,Een medewerker van het café zag verdacht gedrag en belde ons", aldus Veenstra. ,,Dit soort meldingen komen met enige regelmaat voorbij in de horeca.”

Geld en telefoons

Naast de drugs heeft de politie een som geld en een tweetal telefoons in beslag genomen voor het onderzoek. Of de verdachte zijn telefoons en het geld terug gaat krijgen, is nog niet duidelijk. Dit zal het verder onderzoek moeten uitwijzen. Hiervoor wordt overleg gepleegd met justitie. De man zit op dit moment nog vast en wordt vandaag gehoord. 

  1. Waterschap luidt noodklok over droogte: ‘doen we niets, dan zijn de gevolgen rampzalig’
    PREMIUM

    Waterschap luidt noodklok over droogte: ‘doen we niets, dan zijn de gevolgen rampzalig’

    We moeten meer denken vanuit droogte in plaats van ons eenzijdig te richten op het voorkomen van wateroverlast. De droogte die vorig jaar zomer het land op z’n kop zette, was namelijk geen uitzondering. Dat zegt Dirk-Siert Schoonman, heemraad van Waterschap Vallei & Veluwe. ,,Doen we niets, dan heeft dat ingrijpende gevolgen voor de biodiversiteit, de landbouwsector, de kwaliteit van onze leefomgeving en ons drinkwater.’’

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe