Volledig scherm
PREMIUM
Hopen zand worden vanaf de Stationsstraat verplaatst naar het weiland, vlakbij de dassenburcht. © Ruben Schipper

Druk werkverkeer rond Puttense dassenburcht: 'niet de bedoeling'

De werkzaamheden voor de aanleg van nieuwbouwwijk Rimpeler zijn serieus begonnen. Vlak voor de ingang van de dassenburcht, die zich bevindt in een houtwal achter het bouwterrein, hebben werklieden de afgelopen dagen grote hopen zand neergelegd.

Dat is niet volgens de afspraak, want de dassenburcht zou door de gemeente Putten worden onderzocht op de aanwezigheid van dassen, terwijl tijdens het onderzoek een cirkel van 50 meter rond de dassenburcht moet worden vrijgehouden. Maar dat gebeurt niet. Drie zware tractoren rijden af en aan vlak voor de dassenburcht langs. 

 1. Tienduizenden accu’s in zeecontainers: Hoe moet het verder met de accuopslag van Stella in Nunspeet?
  PREMIUM

  Tienduizen­den accu’s in zeecontai­ners: Hoe moet het verder met de accuopslag van Stella in Nunspeet?

  Een jaar na de allesverwoestende brand in een accuopslag van Stella Fietsen in Nunspeet liggen nog altijd tienduizenden risicovolle fietsaccu's in zeecontainers. Omwonenden maken zich intussen zorgen over de noodopslag en de gevolgen van een nieuwe brand. Hoogleraar Ira Helsloot, dé autoriteit op het gebied van brand- en crisisbestrijding, stelt: ,,Dit is een onwenselijke situatie.” Stella en de brandweer benadrukken dat het gaat om ‘aanvaardbare risico's’.
 2. Gezelligheid en een goed salaris, dan komen vakantiewerkers wel, weten ze bij Van Dijk Kampen
  PREMIUM

  Gezellig­heid en een goed salaris, dan komen vakantie­wer­kers wel, weten ze bij Van Dijk Kampen

  Hoe krijg je 2000 jongeren zo ver dat ze in hun zomervakantie voor je willen werken? Bij Van Dijk Educatie in Kampen hebben ze het antwoord gevonden: zorgen dat ze het gezellig hebben en leuk kunnen verdienen. Zo krijgt het bedrijf in de zes weken durende zomerpiek alle plekken gevuld, terwijl volgens analyses van onder meer uitzendorganisatie Randstad Groep de krapte op de arbeidsmarkt ‘een historisch hoogtepunt’ heeft bereikt.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe