Volledig scherm
Chiara van Zeijderveld © eigen foto

Duitse justitie verwijt reisgenoot verongelukte Chiara dat hij niet ingreep toen ze op snelweg uit auto stapte

De 35-jarige man  bij wie Chiara van Zeijderveld (22) uit Ermelo zaterdag na een ruzie uit de auto stapte op de A31 in Duitsland en verongelukte, is in staat van beschuldiging gesteld. Het Duitse openbaar ministerie beschuldigt hem ervan niet te hebben ingrepen toen Chiara uitstapte. 

Hoewel openbaar aanklager Dr. Alexander Retemeyer de man, een goede bekende van Chiara, officieel als verdachte heeft aanmerkt, acht de officier de kans klein dat hij ook daadwerkelijk wordt vervolgd. Omdat er geen getuigen zijn kan de verdachte volgens Retemeyer gemakkelijk verklaren dat Chiara bijvoorbeeld onwel is geworden toen ze is uitgestapt. ,,We willen nog wel graag de getuigen uit Nederland horen", aldus de officier. ,,Tot nu toe heeft de verdachte niets verklaard.”

Geen rijbewijs 

Het gaat hierbij om een vriendin van Chiara met wie ze samen naar discotheek Index in het Duitse Schüttorf was geweest en een vriend van de 35-jarige man. Retemeyer bevestigt dat de 35-jarige man die achter het stuur van Chiara's auto had gezeten, geen geldig rijbewijs bezit.

Op het lichaam van Chiara is gisteren autopsie gepleegd. De uitslag wordt over enkele weken verwacht. Eerder verklaarde de Duitse politie dat de Ermelose veel had gedronken. Volgens Retemeyer doet dit niets af aan de ernst van het snelwegdrama. ,,Het is een mega-verdrietige zaak.”

Veel onduidelijk

Vooralsnog gaat de openbaar aanklager er vanuit dat Chiara zelf de 35-jarige man heeft gebeld om te vragen of hij haar kon ophalen. ,,Maar er is nog veel onduidelijk.” Vervolgens is de man met de vriend naar de discotheek gereden, waar hij ruzie met Chiara kreeg. In de daaropvolgende autorit is de ruzie geëscaleerd en geëindigd in een fatale aanrijding. De automobiliste die Chiara aanreed, wordt niet vervolgd.

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe