Volledig scherm
De eerste huizen aan de Lindenlaan zijn gesloopt om plaats te maken voor levensloopbestendige woningen. © Harry Koelewijn

Eerste huizen aan de Lindenlaan in Nijkerk tegen de vlakte

Aan de Lindenlaan in Nijkerk is deze week een aardige vlakte ontstaan door de sloop van woningen. De ruimte wordt ingevuld met levensloopbestendige huizen. De eerste daarvan kan naar verwachting aan het einde van dit jaar worden betrokken. 

De komende tijd gaan er nog meer huizen tegen de vlakte in de woonwijk Paasbos. Dit gebeurt in fases. De woningen aan de Tijmlaan worden al gestript en als laatste komt de Ligusterlaan aan de beurt. In totaal gaat het om achttien woningen en tien garages. Hiervoor komen 22 levensloopbestendige huizen in de plaats. Deze zijn ruimer van opzet en energiezuinig. De woningen hebben een slaapkamer en badkamer op de begane grond. 

Bewoners van de te slopen huizen, hebben inmiddels andere woonruimte gevonden. Soms definitief, maar ook tijdelijk om later terug te keren in een van de nieuwe woningen.

De start van de sloop heeft langer geduurd dan de bedoeling was. Dit kwam doordat het krijgen van de benodigde uitgebreide vergunning vertraging opliep.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe