Volledig scherm
PREMIUM
Raadsleden gingen in september de straat op, om met burgers in gesprek te gaan over het groen in de gemeente Ermelo. © Bram van de Biezen

Eerste zaadje van raadsprogramma in Ermelo is geplant

Woningbouw en mobiliteit. Dat zijn na de ‘generale repetitie’ over het groen in de gemeente de twee volgende onderwerpen waar de inwoners van Ermelo over kunnen meepraten en beslissen. Ze staan in 2019 op de agenda van het maatschappelijk raadsprogramma, waarmee de gemeenteraad de kloof met de burger wil verkleinen. 

Dat raadsprogramma is bedoeld als tegenhanger van de ‘oude politiek’, met dichtgetimmerde coalitieafspraken en machtige wethouders. Nu is eerst is de burger aan zet, dan de raad, die tenslotte een opdracht meegeeft aan het college, zo is het idee van de coalitie tussen SGP, VVD, BurgerBelangen en Progressief Ermelo. 

 1. Erna filmt wolvin GW998f drie keer met haar wildcamera op de Veluwe: ‘Zou ze drachtig zijn?’
  PREMIUM
  video

  Erna filmt wolvin GW998f drie keer met haar wildcamera op de Veluwe: ‘Zou ze drachtig zijn?’

  Vlak voor de wildcamera schudt wolvin GW998f zich op 6 maart even flink uit, ze snuffelt wat in een vossenhol, en verdwijnt dan weer uit beeld. Het is de derde keer dat een wildcamera van natuurliefhebber Erna Licht uit Harderwijk de ‘Veluwse’ wolf weet vast te leggen. ,,En op deze beelden lijkt ze een stuk forser dan in augustus en oktober 2018. Misschien dat ze drachtig is?’’
 2. Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

  Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

  Provincies zitten in je portemonnee, kunnen zomaar een windmolen in je achtertuin plannen of besluiten om de aanleg van die langverwachte rondweg nog maar eens tien jaar uit te stellen. Wat moeten er gebeuren met de Oostvaardersplassen? Hoe willen partijen de N35 aanpakken? En waar moeten de miljarden van de NUON-aandelen aan worden uitgegeven? Kortom, redenen genoeg om vooral even de Kieswijzer te raadplegen voor je op 20 maart gaat stemmen.

Veluwe