Volledig scherm
PREMIUM
Raadsleden gingen in september de straat op, om met burgers in gesprek te gaan over het groen in de gemeente Ermelo. © Bram van de Biezen

Eerste zaadje van raadsprogramma in Ermelo is geplant

Woningbouw en mobiliteit. Dat zijn na de ‘generale repetitie’ over het groen in de gemeente de twee volgende onderwerpen waar de inwoners van Ermelo over kunnen meepraten en beslissen. Ze staan in 2019 op de agenda van het maatschappelijk raadsprogramma, waarmee de gemeenteraad de kloof met de burger wil verkleinen. 

Dat raadsprogramma is bedoeld als tegenhanger van de ‘oude politiek’, met dichtgetimmerde coalitieafspraken en machtige wethouders. Nu is eerst is de burger aan zet, dan de raad, die tenslotte een opdracht meegeeft aan het college, zo is het idee van de coalitie tussen SGP, VVD, BurgerBelangen en Progressief Ermelo. 

  1. EigenwijZ in Ermelo: koffie, thee en chocolade, maar dan net een beetje anders
    PREMIUM

    EigenwijZ in Ermelo: koffie, thee en chocolade, maar dan net een beetje anders

    Haar baan in de zorg zegde Machteld van de Kamp (44) er voor op. Haar partner Richard Spiekstra (50) deed hetzelfde bij de Sligro. En waarvoor? Om hun droom van een eigen winkel in Ermelo te verwezenlijken. In de Stationstraat openen ze zaterdag EigenwijZ, een speciaalzaak voor koffie, thee en chocolade. Machteld ziet de opening met vertrouwen tegemoet: ,,De planning is strak, het gaat gewoon afkomen, daar heb ik geen buikpijn van.”

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe