Elburg zou haar bezoekers meer moeten bieden dan alleen het mooie decor van de monumentale Vesting, concludeert een onderzoeksbureau.
Volledig scherm
PREMIUM
Elburg zou haar bezoekers meer moeten bieden dan alleen het mooie decor van de monumentale Vesting, concludeert een onderzoeksbureau. © archief Bram van de Biezen

Elburg, Nunspeet en Oldebroek moeten dagjesmensen meer bieden, volgens onderzoek

De Noord-Veluwse gemeenten Elburg, Nunspeet en Oldebroek laten veel kansen op meer toeristische ontwikkeling liggen. Dat komt doordat het ontbreekt aan sturing vanuit de gemeenteraden. Tot die conclusie komt een onderzoeksbureau dat het toeristisch beleid van de gemeenten onder de loep heeft genomen.

 1. Handel in paarden valt ineens stil door brexit: ‘We proberen ons niet te veel zorgen te maken’
  PREMIUM

  Handel in paarden valt ineens stil door brexit: ‘We proberen ons niet te veel zorgen te maken’

  De paardenhandel met Engeland staat door de brexit op scherp. Zomaar even paarden het Kanaal oversturen gaat nog wel. Maar terug – van Engeland naar het Europese vasteland – is een stuk lastiger. De prijzen voor een paard verdubbelen of verdrievoudigen gemakkelijk door alle extra EU-regels. ,,U kunt bedenken wat dat met de markt doet”, zegt Harold Zoet, paardentransporteur uit Wezep en bestuurslid van landbouworganisatie LTO Noord.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

 1. Hoe boze demonstranten door Google in de tuin van Jacques in Dronten terecht komen
  Play

  Hoe boze demonstran­ten door Google in de tuin van Jacques in Dronten terecht komen

 2. Madrid likt haar wonden na gasexplosie van woensdag
  Play

  Madrid likt haar wonden na gasexplo­sie van woensdag

Veluwe