In Elburg kunnen mensen niet om de coronamaatregelen heen. Anderhalve meter afstand houden en niet te veel mensen tegelijk de winkel in.
Volledig scherm
In Elburg kunnen mensen niet om de coronamaatregelen heen. Anderhalve meter afstand houden en niet te veel mensen tegelijk de winkel in. © Sacha Wunderink

Elburg stampt coronaregels erin bij winkelend publiek

Wie in Elburg wil winkelen wordt van alle kanten gewezen op coronamaatregelen. De anderhalve meter afstand en niet met z'n allen de winkel in. In de vesting is het regel.

Rood: dit is te dicht op elkaar.
Volledig scherm
Rood: dit is te dicht op elkaar. © Sacha Wunderink

Een groot matrixbord geeft het goede voorbeeld van de anderhalve meter afstand. Rode poppetjes die te dicht bij elkaar staan en de groene variant met de juiste afstand. 

Maximaal 15 mensen

Bij het Kruidvat wordt je gedwongen om eerst goed te lezen voordat de winkel betreden kan worden. Maximaal vijftien mensen mogen de winkel in. Om geen personeelslid bij de ingang te hoeven zetten, staan er vijftien mandjes.

Even goed lezen voordat je het Kruidvat binnengaat in Elburg.
Volledig scherm
Even goed lezen voordat je het Kruidvat binnengaat in Elburg. © Sacha Wunderink

Iedereen die de winkel in wil, moet verplicht een mandje meepakken. Mandjes op? Dan is het maximaal aantal klanten in de winkel. Pas als iemand de zaak uit gaat en zijn mandje weer terugzet, mag de volgende. 

Ook in de winkel wordt de klant er op gewezen afstand te houden en bij de kassa wordt die anderhalve meter met tape op de grond duidelijk gemaakt. Caissières nemen geen contant geld meer aan. Er kan alleen nog met pin worden betaald. 

Mandjes op? Winkel vol!
Volledig scherm
Mandjes op? Winkel vol! © Sacha Wunderink

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe