Straathoekwerkers Caroline en Jesse spuiten een boodschap op de grond met oranje haarverf: Liefde is... 1,5 meter afstand. De klus wordt in de avond in het donker gedaan om te voorkomen dat groepjes komen kijken wat ze aan het doen zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Straathoekwerkers Caroline en Jesse spuiten een boodschap op de grond met oranje haarverf: Liefde is... 1,5 meter afstand. De klus wordt in de avond in het donker gedaan om te voorkomen dat groepjes komen kijken wat ze aan het doen zijn. © Henri van der Beek

Elburgse jongeren voor rede vatbaar: van fles naar bekertjes, van groep naar drietal

Dik tevreden is straathoekwerker Caroline Turner over ‘haar’ jongeren in Elburg. Telde ze er een week geleden nog zo’n honderd op straat, gisteren was dat teruggelopen tot een stuk of vijftien. ,,Maar de tijd van waarschuwen is nu voorbij.”

  1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
    lezersvraag

    Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

    Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.