Straathoekwerkers Caroline en Jesse spuiten een boodschap op de grond met oranje haarverf: Liefde is... 1,5 meter afstand. De klus wordt in de avond in het donker gedaan om te voorkomen dat groepjes komen kijken wat ze aan het doen zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Straathoekwerkers Caroline en Jesse spuiten een boodschap op de grond met oranje haarverf: Liefde is... 1,5 meter afstand. De klus wordt in de avond in het donker gedaan om te voorkomen dat groepjes komen kijken wat ze aan het doen zijn. © Henri van der Beek

Elburgse jongeren voor rede vatbaar: van fles naar bekertjes, van groep naar drietal

Dik tevreden is straathoekwerker Caroline Turner over ‘haar’ jongeren in Elburg. Telde ze er een week geleden nog zo’n honderd op straat, gisteren was dat teruggelopen tot een stuk of vijftien. ,,Maar de tijd van waarschuwen is nu voorbij.”

,,Het leek wel vakantie”, zegt Turner over de eerste dag dat de scholen dicht waren. Samen met collega Jesse Broekhuis ging ze de straat op, sprak jongeren aan op hun samenkomsten. ,,Ik word er toch niet ziek van, boeien.” Zulke reacties kreeg ze, maar Turner legde elke keer weer uit dat het voor hun opa’s en oma’s wél een verschil kon maken. 

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe