E-choppers (niet op de Hoge Veluwe).
Volledig scherm
PREMIUM
E-choppers (niet op de Hoge Veluwe). © Bert Beelen

Elektrische scooters niet langer welkom op de Hoge Veluwe: ‘paden worden gewoon te vol’

Wie met een e-chopper - zeg maar een elektrische scooter - een rondje wil maken door het Nationale Park De Hoge Veluwe, kan dat plan schrappen. Het park heeft besloten om e-choppers met onmiddellijke ingang de toegang te weigeren.

5 reacties

 • henk hartog

  2 jaar geleden
  Goed zo.. En hans, je hebt gelijk.
 • Ongeveer Precies

  2 jaar geleden
  Hogenbirk; naast elkaar rijdende fietsers? Het is volgens de verkeerswet toegestaan om naast elkaar te fietsen míts je het overige verkeer niet hindert. Als er te weinig ruimte is moet je achter elkaar blijven fietsen. Niet het inhalend verkeer verantwoordelijk maken voor je eigen discutabele weggedrag.
 • Hans Hogenbirk

  2 jaar geleden
  Goed besluit: Hulde!. Nu de racefietsers nog, want ook die rijden vaak veel te hard en bieden naast elkaar rijdende fietsers nauwelijks tijd om even ruimte te maken.
 • Henri

  2 jaar geleden
  Ik dacht het al verboden was, alleen fietsen en wandelen toch volgens de bordjes. Echt goed, kwam laatst in het kroondomein en stuk of 20! Tegen en gewoon naast elkaar over de hele weg.
 • Egbert Goossen

  2 jaar geleden
  Wat een geweldige beslissing! Gefeliciteerd!
 1. Producent melkpoeder settelt zich in Putten: ‘Hier maken we nicheproducten als geitenmelkpoeder’
  PREMIUM

  Producent melkpoeder settelt zich in Putten: ‘Hier maken we nichepro­duc­ten als geitenmelk­poe­der’

  Om nou te spreken over een Willie Wortel fabriek, dat gaat te ver. Maar als het gaat om innovatie, dan ben je bij de fabriek van Vreugdenhil Dairy Foods in Putten zeker aan het goede adres. Na de overname van het failliete NutriDutch draait de producent van melkpoeder aan de Nijkerkerstraat sinds deze maand op volle toeren. ,,Deze fabriek is uitermate geschikt voor het produceren van nicheproducten”, zegt Patrick Besten.
  Putten
 2. Wesley (26) heeft broek al op de enkels als wandelaarster met kind komt aanlopen: ‘Ik ga wel weg’
  PREMIUM
  12

  Wesley (26) heeft broek al op de enkels als wandelaar­ster met kind komt aanlopen: ‘Ik ga wel weg’

  Er leek geen vuiltje aan de lucht toen een moeder op 7 augustus 2021 met kinderwagen en hond een frisse neus haalde. Totdat ze tegen de blote piemel van Wesley W. (26) uit Zeewolde aanliep. Hij stond zich midden in de natuur recht voor haar neus af te trekken. De vrouw sloeg op de vlucht en zag W. even later in zijn bedrijfsbus met bedrijfsnaam wegrijden. Via sociale media was hij vervolgens snel gevonden.
  Zeewolde