Wezep, met rechts de A28. Verplaatsing van de afrit van de A28 bij Wezep naar de Voskuilerdijk bij H2O in Hattemerbroek is voor de provincie Gelderland aanleiding aan te dringen op mogelijke gemeentelijke fusies.
Volledig scherm
PREMIUM
Wezep, met rechts de A28. Verplaatsing van de afrit van de A28 bij Wezep naar de Voskuilerdijk bij H2O in Hattemerbroek is voor de provincie Gelderland aanleiding aan te dringen op mogelijke gemeentelijke fusies. © Foto Freddy Schinkel

Epe en Nunspeet fel gekant tegen mogelijke gemeentelijke fusies

pollNunspeet en Epe voelen niets voor een mogelijke fusie met hun collega-gemeenten op de Noord-Veluwe. Samenwerking is prima, maar eenwording is een brug te ver, zo hebben de colleges van burgemeester en wethouders van beide dorpen de provincie Gelderland laten weten.  

 1. Nog nieuw te bouwen Elburger ‘TechLab’ is nu al te klein
  PREMIUM

  Nog nieuw te bouwen Elburger ‘TechLab’ is nu al te klein

  Met een eenvoudige hamerslag geeft de Elburger politiek maandagavond groen licht voor een subsidie van 150.000 euro voor de bouw van een ‘TechLab’ bij het Nuborgh College in diezelfde gemeente. Bedoeld om leerlingen in de regio tussen vier en achttien jaar oud te interesseren voor werk in de techniek – een initiatief dat zo succesvol is dat het pand eigenlijk al te klein is voor er ook maar een paal in de grond is geslagen.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

 1. Dit is alles wat je moet weten over de avondklok
  Play

  Dit is alles wat je moet weten over de avondklok

 2. Crowdfunding voor laatste F100 gevechtsstraaljager: 'Ging voor het eerst door geluidsbarrière'
  Play

  Crowdfun­ding voor laatste F100 gevechts­straal­ja­ger: 'Ging voor het eerst door geluidsbar­riè­re'

Veluwe