De Molukse gemeenschap in Vaassen bracht de graven van voormalige KNIL-militairen in kaart. Rechts Pieter Siwabessy, samen met Nardo Maspaitella, Allison Leuwol,  en Njonke Sahusilaware van de wijkraad Berkenoord 2 (v.l.n.r.).
Volledig scherm
PREMIUM
De Molukse gemeenschap in Vaassen bracht de graven van voormalige KNIL-militairen in kaart. Rechts Pieter Siwabessy, samen met Nardo Maspaitella, Allison Leuwol, en Njonke Sahusilaware van de wijkraad Berkenoord 2 (v.l.n.r.). © Rob Voss

Epe gunt Molukse KNIL-militairen gratis eeuwig grafrecht en erkenning

KNIL-militairen krijgen in Epe gratis eeuwig grafrecht. De gemeenteraad heeft burgemeester en wethouders opdracht gegeven om dat te regelen. In de gemeente liggen 91 Molukkers begraven die hebben gediend in het Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger. Ze moeten alsnog de egards en het respect krijgen dat ze verdienen, vindt de raad, na als loyale en moedige militairen te hebben gevochten namens Nederland.

  1. Veiligheidsberaad gelooft niet dat lokale maatregelen corona-brandhaarden kunnen beteugelen
    PREMIUM
    15

    Veilig­heids­be­raad gelooft niet dat lokale maatrege­len corona-brandhaar­den kunnen beteugelen

    Het veiligheidsberaad, de landelijke samenwerking tussen de verschillende veiligheidsregio’s, ziet niets in extra regionale of lokale coronamaatregelen om de hausse aan coronabesmettingen in plaatsen als Staphorst en Zwartewaterland te beteugelen. Die optie werd eerder geopperd door epidemioloog Arnold Bosman, voormalig lid van het Red Team, een team van specialisten dat het kabinet ongevraagd en gevraagd van advies diende.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe