De manier waarop de later afgetreden wethouder Robert Scholten omging met de aanleg van twee inritten aan de Rutgershof, zorgde voor ergernis bij zowel omwonenden als gemeenteraad. Dat leidde tot een onderzoek naar de Eper bestuurscultuur.
Volledig scherm
PREMIUM
De manier waarop de later afgetreden wethouder Robert Scholten omging met de aanleg van twee inritten aan de Rutgershof, zorgde voor ergernis bij zowel omwonenden als gemeenteraad. Dat leidde tot een onderzoek naar de Eper bestuurscultuur. © Archief, Henri van der Beek / Inzet: Hans van de Vlekkert

Epe komt nog voor de zomer met voorstellen om bestuurscultuur te verbeteren

Hoe kan de bestuurscultuur in Epe worden verbeterd? Een plan daarvoor wordt nog voor de zomervakantie aangeboden aan de gemeenteraad. Dat melden burgemeester en wethouders, nu een 'quickscan’ over het functioneren van de lokale democratie is afgerond. Dat onderzoek werd ingesteld nadat ophef was ontstaan over de manier waarop Epe omgaat met 'burgerparticipatie’.

  1. Overnachten in Hut van Cartouche in Speuld is een reis door de tijd: ‘Koningin Beatrix zat hier aan tafel’
    PREMIUM
    Met video

    Overnach­ten in Hut van Cartouche in Speuld is een reis door de tijd: ‘Koningin Beatrix zat hier aan tafel’

    Arnold ‘Cartouche’ van der Wal was een markant, haast mythisch figuur. Hij ontving talloze bekende gasten in zijn hut in de bossen van Speuld, onder wie koningin Beatrix en prins Claus. Toch scheelde het weinig of de ‘Hut van Cartouche’ was verdwenen. Peter en Monique Post hebben het gebouwtje gered, waardoor je nu in de voetsporen van Cartouche kan treden.

Veluwe