Eigenaren van vakantiehuisjes op De Vliegden kregen in 2018 gelijk van de hoogste rechter: de gemeente had hun geen verhuurplicht mogen opleggen. Dat er nu weer ‘verwarring’ is ontstaan betreurt de gemeente.
Volledig scherm
PREMIUM
Eigenaren van vakantiehuisjes op De Vliegden kregen in 2018 gelijk van de hoogste rechter: de gemeente had hun geen verhuurplicht mogen opleggen. Dat er nu weer ‘verwarring’ is ontstaan betreurt de gemeente. © Archief/Hans van de Vlekkert

Epe maakt excuses aan bezorgde eigenaren van vakantiehuisjes

Gaat de gemeente Epe ze verplichten om hun recreatiewoning het grootste deel van het jaar te verhuren? Huisjeseigenaren sloeg eerder deze maand de schrik om het hart toen ze een ‘enquête’ in de bus kregen waarmee de gemeente wil vaststellen of zij onder die verhuurplicht vallen. ‘Foutje, excuses’, heeft een aantal nu te horen gekregen.

4 reacties

 • E. van Willegen

  1 jaar geleden
  het is met ambtenaren hetzelfde als met de regering en de tweede kamer. ze betreuren het en/of zijn geschokt
 • E Naal

  1 jaar geleden
  Ah, daar is Henk Hartog weer.
 • CT Putten

  1 jaar geleden
  Epe is een dorp Henk hartog
 • henk hartog

  1 jaar geleden
  Blijven Ambtenaren, ongeacht welke stad
 1. Lavins (11) familie uit Syrië overleefde aardbevingen, maar heeft dringend hulp nodig: ‘Ik slaap ’s nachts niet’
  PREMIUM

  Lavins (11) familie uit Syrië overleefde aardbevin­gen, maar heeft dringend hulp nodig: ‘Ik slaap ’s nachts niet’

  ‘Hoe gaat het met jullie? Is het al gestopt?’ Het zijn bezorgde appjes die Lavin Mohammad (11) vanuit Epe naar haar neefjes en nichtjes in Syrië stuurt. Veel van haar familieleden raakten gewond door de aardbevingen. Ze moeten hun huis uit en weten niet of ze er ooit nog terug kunnen komen. Op de school van Lavin wordt een inzamelingsactie gehouden voor slachtoffers van de aardbevingen.
 2. Paul en Ingrid balen van onzekerheid over hun vakantiehuisje in Epe
  PREMIUM

  Paul en Ingrid balen van onzeker­heid over hun vakantie­huis­je in Epe

  Ze balen. Zodra het maar even kan komen ze met hun kinderen vanuit Voorburg naar Epe, voor een weekendje of vakantieweek in hun recreatiewoning. Nu hangt Paul van Sintmaartensdijk en Ingrid Stekelenburg echter een ‘verhuurplicht’ boven het hoofd, terwijl bij vergelijkbare recreatiewoningen in hun buurtje juist permanente bewoning lijkt te worden toegestaan. ,,Waarom doet de gemeente Epe dit?’’, vragen ze zich af.