Voor de chalets op bospark ’t Hertenkamp in Emst is de verplichting om die het grootste deel van het jaar te verhuren van de baan.
Volledig scherm
PREMIUM
Voor de chalets op bospark ’t Hertenkamp in Emst is de verplichting om die het grootste deel van het jaar te verhuren van de baan. © Hans van de Vlekkert

Epe vindt in achterkamertjes uitweg in hoofdpijndossier recreatiewoningen

Verplicht je recreatiewoning een groot deel van het jaar aan anderen verhuren? Daar worden eigenaren in de gemeente Epe na vele jaren mogelijk alsnog van verlost. De gemeenteraad wil dat het gemeentebestuur onderzoekt of dat nog wel van deze tijd is.  Epe ligt voor die verhuurplicht onder vuur sinds de hoogste rechter gehakt maakte van een bestemmingsplan

2 reacties

  • H Lodder

    1 jaar geleden
    meneer Aalbers, lees wikipedia: Een chalet, ook vaak alpenhut genoemd, is een houten woning of boerderij zoals die onder meer in de Alpenlanden vaak gebouwd worden. Tegenwoordig wordt er hoofdzakelijk een vakantiehuis mee aangeduid.
  • Pim Willemsen

    1 jaar geleden
    Er was nog een andere legale oplossing: twee eigenaren van een recreatiewoning verhuren hun woning aan elkaar. En blijft er gewoon wonen, want een huurder h o e f t niet altijd in het door hem/haarzelf gehuurde te verblijven.