Op bungowpark De Vliegden ontstond door een brief van de gemeente grote onrust: probeert de gemeente Epe toch weer een verhuurplicht in te voeren. Op deze archieffoto Mark en Vera uit Rotterdam.
Volledig scherm
PREMIUM
Op bungowpark De Vliegden ontstond door een brief van de gemeente grote onrust: probeert de gemeente Epe toch weer een verhuurplicht in te voeren. Op deze archieffoto Mark en Vera uit Rotterdam. © Archief, Kevin Hagens

Epe ‘vliegt gierend uit de bocht’ met recreatiewoningen

„We vliegen gierend uit de bocht.” Rien van der Vlies (Dorpspartij) is kort over wat zijn gemeente richting eigenaren van recreatiewoningen doet. 

5 reacties

 • M J Van Huffelen

  2 maanden geleden
  Jammer dat het elke mis gaat in epe .Waar moet je als burger nog in vertrouwen/ geloven als zo langzamerhand als met dure juridische processen moet worden afgehandeld .Om over de kosten maar niet te praten. Dat geld zou beter naar de gezinnen kunne gaan die het nodig hebben in deze dure tijd.
 • D Pit

  2 maanden geleden
  Het blijft verbijsterend om te zien hoe de gemeente Epe niet lijkt te beseffen dat de gemeente er voor haar bewoners moet zijn en niet andersom. Welke belangen spelen er in deze gemeente nog meer mee ga je je afvragen? Welke groep is bezig zijn eigen belang op slinkse wijze te verdedigen? Neem het voorbeeld van de paardenbakken. Een paardenbak is een rechthoek met zand erin en wat afrastering. Eventueel wat verlichting. Waarom wil je je als gemeente daarmee bemoeien? Waarom?
 • A.M. Kuijper

  2 maanden geleden
  Weer een geval waarbij het College van B&W met 2 maten meet. Op het landgoed Tongeren mag men vakantiehuisjes, tenten en wat al niet meer plaatsen terwijl dat volgens het bestemmingsplan niet mag en op dit vakantiepark. En steeds zijn het dezelfde medewerkers en nu dezelfde bestuurder. Over integer gesproken. Echt het college van Epe weer. Volgend jaar kunnen we ze tenminste wegsturen.
 • Cees van Rietschoten

  2 maanden geleden
  Weer een voorbeeld van een bij ambtenaren door de jaren heen ontwikkelde "andere" normaal tov de gemiddelde normaal. Probleem is dus dat een ambtenaar aanspreken op z'n afwijkende reactie/gedrag bijna per definitie resulteert in een confrontatie. (niet te voorkomen onbegrip) Tien jaar lang de ambtenarij verbieden om nieuwe ambtenaren aan te nemen maar dit te laten doen door lokale "commissies" van boeren, burgers en buitenlui? (om mee te beginnen ...)
 • Coos Paulusma

  2 maanden geleden
  Waart het Scholten21 virus nou nog rond? Dan moet Aalbers maar eens een paar maanden in quarantaine om daar definitief van af te komen 🤒
 1. Doden honden echt veel meer schapen dan wolven, zoals ecologen beweren? ‘Gegoochel met statistieken’
  PREMIUM
  1

  Doden honden echt veel meer schapen dan wolven, zoals ecologen beweren? ‘Gegoochel met statistie­ken’

  ‘Honden doden jaarlijks veel meer schapen dan wolven.’ Dat wordt steeds vaker gezegd om te benadrukken dat het met de overlast door wolven in Nederland allemaal nog wel meevalt. Wolven hebben afgelopen jaar minder schapen (rond de 200) dan in 2020 (bijna 300) gedood, maar honden zouden jaarlijks verantwoordelijk zijn voor 4000 tot zelfs 13.000 dode schapen. Is dat wel zo? Waar komen die getallen vandaan? Een reconstructie.
 2. Huis dat Monique kocht van de koning ‘bestaat niet meer’ door pennenstreek ambtenaar: ‘Sorry’
  PREMIUM

  Huis dat Monique kocht van de koning ‘bestaat niet meer’ door pennen­streek ambtenaar: ‘Sorry’

  Doordat een ambtenaar een lijntje verkeerd trok, ‘bestond’ het huis dat Monique Nijhof van de koning kocht ineens niet meer. Er was een foutje gemaakt in het bestemmingsplan, ontdekte ze. Tot haar frustratie heeft de gemeente Epe dat foutje – met grote gevolgen – twee jaar later nog steeds niet rechtgezet. Slapeloze nachten heeft ze ervan gehad. „We zitten in een kafkaiaanse rollercoaster.”
 3. Positieve coronatest: streep door WK voor veldrijdster Annemarie Worst uit Nunspeet
  PREMIUM

  Positieve coronatest: streep door WK voor veldrijd­ster Annemarie Worst uit Nunspeet

  Annemarie Worst stond de afgelopen twee edities van het WK veldrijden met zilver op het podium en deed in Dübendorf (2020) en Oostende (2021) tot het laatst mee voor de titel. In Fayetteville wilde ze opnieuw voor een medaille gaan, maar een positieve coronatest gooit roet in het eten. De Nunspeetse mag niet afreizen naar Amerika. ,,Ik zag dit niet aankomen. Dit is echt verdrietig, vooral omdat ik de laatste tijd goed reed.”

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe