Volledig scherm
© ROBIN UTRECHT

Ermelo blijft ‘bankje spelen’ voor starters: drie ton beschikbaar

Met een nieuw budget voor startersleningen en de bouw van acht studio's aan de Henriëtte van Heemstralaan wil Ermelo iets doen aan de krapte op de woningmarkt voor jongeren.  

Het budget voor startersleningen in Ermelo is voor 2019 vastgesteld op drie ton. Voor dat bedrag kunnen ongeveer twaalf leningen verstrekt worden. 

Geld over

De regeling overbrugt het verschil tussen de prijs van een woning en het maximale bedrag dat iemand kan lenen. Ermelo is in 2010 begonnen met startersleningen, bedoeld om jonge mensen een kans te geven op de woningmarkt. Van de eerste jaren komen inmiddels de eerste aflossingen binnen waardoor het fonds weer wordt aangevuld. Bovendien hebben vorig jaar maar zes starters gebruik gemaakt van de regeling waardoor er van dat jaar nog geld over is. 

Woonstudio's

Tegelijkertijd wil het college van burgemeester en wethouders meewerken aan een plan van woningstichting Uwoon voor de verbouwing van het gebouw De Schakel aan de Henriëtte van Heemstralaan. Daar moeten acht woonstudio's komen. De bestemming die rust op het gebouw moet dan wel veranderd worden en daar geeft het college nu haar fiat aan. 

Veluwe