Vrachtverkeer op bedrijventerrein Kerkdennen in Ermelo. De gemeente denkt na over manieren om vrachtauto's zoveel mogelijk te weren uit het dorp.
Volledig scherm
PREMIUM
Vrachtverkeer op bedrijventerrein Kerkdennen in Ermelo. De gemeente denkt na over manieren om vrachtauto's zoveel mogelijk te weren uit het dorp. © Bram van de Biezen

Ermelo denkt aan tijdsloten voor vrachtauto’s: ‘Erin en eruit, dat is wat we willen’

Ermelo denkt aan invoering van een tijdslot-systeem voor vrachtauto's. Chauffeurs weten dan precies hoe laat ze moeten laden en lossen, wat zorgt voor een betere spreiding van het vrachtverkeer. ,,Dat komt de leefbaarheid van ons dorp ten goede’’, aldus wethouder Wouter Vogelsang.

 1. Gooit Eper politiek deuren dicht? Daar wordt nu toch over getwijfeld
  PREMIUM

  Gooit Eper politiek deuren dicht? Daar wordt nu toch over getwijfeld

  Gaan de deuren voortaan definitief in het slot, als het ‘presidium’ van de gemeenteraad vergadert? Burgemeester Tom Horn vindt dat een goed idee, sinds begin dit jaar tot zijn verrassing bleek dat iedereen nu nog aan mag schuiven als de fractievoorzitters procedurele zaken bespreken. Over een voorstel om het plaatselijke Reglement van Orde te laten aansluiten bij ‘de gewenste praktijk’ zijn echter twijfels ontstaan. Pas later hakt de raad de knoop door.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 3. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  1

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe